Торт «Світлана»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Для тих, хто любить просту випічку з мінімумом зусиль, покажу неймовірно смачний, простий і досить швидкий торт"Світлана" . Ніжні тонкі коржі і заварний крем - відмінна ідея десерт до чаю.
Опис приготування:
Головна особливість цього тортика в тому, що він готується з невеликої кількості інгредієнтів, а коржі НЕ печуться в духовці, а смажаться на сковороді. З процесом приготування без праці впорається навіть новачок на кухні, так що запам'ятовуйте рецепт!
- Банка згущеного молока - 1 штука
- Сода - 1 Чайна ложка (гашене соком лимона або оцтом)
- Борошно - 3.5-4 склянки (приблизно)
- Молоко - 2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки (з гіркою)
- Вершкове масло - 100 грам
Підготуйте інгредієнти.
Для початку в глибоку миску надішліть згущене молоко. Додайте соду, погасивши її соком лимона або оцтом.
Всипте просіяне борошно.
Замісити тісто. Воно повинно бути в міру щільним.
Розділити тісто 7-8 частин. Розкачайте тонким шаром і викладіть на суху сковороду. Пласт тесту обов'язково повинен бути більше, ніж сковорода.
Смажте на середньому вогні корж з двох сторін до рум'яної (приблизно по 3 хвилини з кожного боку).
Вирівняйте теплий корж під тарілку або іншу форму. Обрізки збережіть, вони знадобляться для прикраси.
Таким же чином смажте інші коржі.
Для приготування заварного крему розітріть яйця з крохмалем, цукром і ванільним цукром.
Залийте гарячим молоком і заваріть на повільному вогні до загусання.
Зніміть крем з вогню і додайте вершкове масло.
Відкладені обрізки подрібніть в крихту. Я роблю не надто дрібну.
Збирати торт"Світлана" найкраще відразу, поки крем теплий.
Промажьте кремом коржі і боки.
Присипте крихтою.
Торт"Світлана" - відмінна альтернатива складним десертів. Приємного чаювання!