Торт «нахабний банан»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Хочете зробити смачний десерт з фруктами, який припаде до душі навіть не ласунам? Тоді зверніть увагу на цей рецепт, який відомий вже по всьому світу.
Опис приготування:
Желатин в це торт стали додавати вже французи, щоб облагородити його зовнішній вигляд. Якщо ви плануєте приготувати торт для себе, а не на святковий стіл, то возитися з кремом з желатину зовсім не обов'язково. Виходить торт дуже смачним і ніжним.
- Шоколадний бісквіт - 1 штука
- Маскарпоне - 500 грам (для карамельного крему)
- Варене згущене молоко - 350 грам (для карамельного крему)
- Желатин - 10 грам (для карамельного крему)
- Міцний солодкий кава - 200 грам (для просочення)
- Лікер "Амаретто" - 20 грам (для просочення)
- Паста шоколадна - 200 грам (для промазування)
- Какао - 50 грам (для промазування в крем)
- Банани - 9 штук
1. Отже, готуємо всі основні інгредієнти. Якщо немає часу і бажання випікати бісквіт - візьміть готовий, як це зробила я.
2. Для приготування торта "нахабний банан" в домашніх умовах, вам потрібно форма. Я брала ємність з антипригарним дном прямокутної форми. Застелите її фольгою і відставте на деякий час.
3. Тим часом, зваріть міцну каву, додайте цукор і лікер. Кількість цукру - регулюйте самі. Лікер з кавою додадуть приголомшливий аромат нашому торту.
4. Так, тепер викладіть бісквіт в форму, просочіть його кави з лікером, після чого змажте корж шоколадною пастою. Щоб вона краще розподілилася по формі - нагрійте її трохи.
5. Тепер потрібно приготувати карамель: залийте желатин невеликою кількістю води і дайте трохи постояти. Як тільки він почне набухати видаліть надлишки води.
6. Збийте маскарпоне і варене згущене молоко. Позика змішайте крем з желатином до однорідного стану.
7. Тепер викладіть половину крему на корж. Наріжте банани кружечками, викладіть їх на всю довжину зверху, після чого змажте рештою карамельного крему. Розрівняйте все лопаткою, накрийте другою частиною бісквіта і також просочити кавово-лікерним сиропом, а також шоколадною пастою.
8. Відправляємо в холодильник на ніч, щоб торт гарненько застиг і просочився. От і все, смачного!