Торт «імператор»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Хочете приготувати ніжний і смачний десерт до святкового столу? Тоді зверніть увагу на рецепт торта"Імператор" з фото. Його із задоволенням їдять як дорослі, так і діти.
Опис приготування:
Рецепт приготування торта"Імператор" досить простий, а значить - його можна зробити навіть без особливого урочистого приводу. Тортик може бути великим і високим або ж при бажанні можна зробити кілька міні-тортиків.
- Яйце - 5 штук
- Борошно - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 100-120 грам
- Вершкове масло - 250 грам(200 в вершках, 50 в тісто)
- Мед - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
- Крем - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
- Сода - 1 щіпка
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Цукор - 300 грам(200 в безе, 100 в вершках)
- Ванільний цукор - 10 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Мигдаль - 100-150 грам (або інші горіхи)
1. Для приготування тіста необхідно спершу збити 1 яйце з цукровою пудрою до білого кольору і повного розчинення пудри.
2. Потім ввести в тісто мед, розм'якшене вершкове масло, трохи сметани і гашене соду. Все ретельно збити і поступово всипати борошно, продовжуючи збивати.
3. У торт"Імператор" в домашніх умовах можна додати також цедру лимона або щіпку лимонної кислоти. Замісити круте, але м'яке тісто. Розділити його на 3 частини (для великого торта) або 6-9 для тортика середнього діаметра.
4. Розкачати тісто на присипаної борошном поверхні і вирізати корж потрібної форми. Надіслати по одному в розігріту до 200 градусів духовку і випікати близько 15 хвилин.
5. З іншими коржами вчинити аналогічно. Потім їх добре остудити.
6. Білки 4 яєць збити до щільних піків з цукром.
7. За допомогою кондитерського мішка зробити невеликі безе. Рецепт приготування торта"Імператор" можна спростити, скориставшись готовими безе або замінивши їх зефіром.
8. Безе випікати в духовці при температурі близько 100 градусів до готовності. Найкраще зробити їх заздалегідь, залишивши остигати в духовці на всю ніч.
9. Для крему необхідно з'єднати молоко з цукром, довести до кипіння і зняти з вогню. Збити трохи 4 жовтка і влити в молоко. Надіслати на вогонь і, постійно помішуючи, трохи прогріти. Збити вершкове масло і в кілька етапів додати в крем.
10. Саме час збирати тортик. Корж рясно змастити кремом, посипати трохи горішків і викласти безе.
11. Накрити наступним коржем і аналогічно вчинити з подальшими.
12. Один корж можна залишити для прикраси. Його можна розрізати або подрібнити в крихту, прикрасивши її тортик разом з горіхами.