Рецепт Торт «Хрещатик» фото

Торт «Хрещатик»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Просто божественний горіховий торт для свята, ювілею або Нового Року - ніжний, солодкий, але не нудотний. Розповідаю і показую, як приготувати легко і просто смачний торт"Хрещатик" !

Опис приготування:

Торт"Хрещатик" кому-то може нагадати"Київський" (за рахунок коржів білкових, нагадують безе). Але, як на мене, він набагато вишуканіші: ніжніший, а крем не такий жирний, як в київському, хоча і на маслі. Для приготування торта хрещатик нам знадобляться будь-які горіхи (у мене були волоські, але мигдаль або фундук теж підійдуть). Вершки повинні бути жирними - 22 %. До речі, в готовий вершково-масляний крем можете додати трохи алкоголю, а за бажанням - лікеру або коньяку. Читайте, як приготувати торт"Хрещатик" .

  • Яйця - 8 штук
  • Горіхи - 200 грам
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 250 грам
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Вершкове масло - 300 грам
  • Згущене молоко - 50 грам
  • Мигдальні пелюстки - За смаком
торт
Горіхи почистіть і подрібніть в блендері до крихти (не самою дрібною, звичайно, але і без грубих шматочків). Робіть порційно - щоб в процесі не утворювалося надто багато масла.
торт
Belk відділ Желтков. Збийте до білої піни, додавши дрібку солі. Поступово додавайте ложкою весь цукор, борошно і корицю, продовжуючи збивати.
торт
Круговими рухами введіть горіхи (теж поступово і акуратно). Краще робити це дерев'яною ложкою.
торт
Візьміть пергамент пекарський, намажте білкову масу шаром в 0, 5-1 см. Діаметр - 24-26 см. До речі, хочете високий торт - відповідно зменшуйте діаметр. Ще один важливий момент: не варто відразу всю масу вимазувати, робіть стільки, скільки поміщається в духовці випекти за раз: наприклад, 2 підходи по 3 коржа. Білки можете в холодильник ставити на цей час.
Отже, випікайте 15 хвилин при 150 градусах в розігрітій духовці.
торт
Коржі будуть злегка м'якими - їх так легше знімати з пергаменту. Дайте їм охолонути.
Тим часом 4 жовтка збийте з цукром (50 грамів) Dobel. Потім влийте ще 50 мл. Вершків, збийте все разом.
торт
Решта 150 мл. Вершків доведіть до кипіння, влийте цівкою в них яєчно-вершкову суміш і проваріть ще хвилин 10, не переставайте заважати.
торт
У остигнула вершкову суміш додайте розм'якшене масло вершкове і згущене молоко. Все ретельно розмішайте, крем повинен бути однорідним. Потім зберіть торт, промажьте коржі кремом і верх посипте пелюстками мигдалю за смаком.
Надішліть торт на ніч у холодильник для просочення.
торт
Готовий торт"Хрещатик" на наступний день просто божественний! Порадуйте своїх гостей їм до чаю. Смачного!

Схожі рецепти