Штруделі на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Пропоную приготувати штрудель на кефірі, а ось подавати ми їх будемо з ніжним м'ясом і соковитими ароматними овочами. Беріть рецепт на замітку! Відмінна ідея для смачної вечері!
Опис приготування:
Блюдо ароматне, ситне і дуже смачне! Достойно навіть будь-якого святкового столу. М'ясо можете брати будь, овочі сміливо комбінуйте за смаком. Тісто для рулетиків заведемо на кефірі, все дуже просто, а результат чудовий! Обов'язково спробуйте повторити!
- М'ясо - 500 грам (у мене яловичина)
- Капуста - 500 грам
- Картопля - 800 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Кефір - 200 мілілітрів
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки (і трохи для обсмажування)
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 400 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Кріп - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
М'ясо наріжте порційними шматочками і відправте обсмажувати в казан або будь-яку іншу високу посуд з товстим дном. Сіль і спеції в процесі додавайте до смаку.
Тим часом з'єднайте кефір, олія, сіль і соду.
Перемішайте і частинами введіть борошно.
Замісити м'яке і еластичне тісто, яка не прилипає до рук.
Розкачайте тісто на змащену маслом поверхні у формі прямокутника. Зверху змастіть маслом, посипте злегка сіллю, подрібненим кропом і пропущеним через прес часником. Розділіть пласт спочатку уздовж на дві частини, а потім поперек на смужки, шириною близько 2-3 см.
Кожну смужку скрутіть рулетиком і защіпніте вільний край. Потім рулетики поставте стоячи і злегка притисніть їх зверху рукою.
На той час м'ясо повинно бути вже готове. Рідина повинна повністю випаруватися, а шматочки злегка підрум'янитися.
Додайте до м'яса нарізану соломкою моркву і нарізану пір'ям цибулю.
Обсмажте все разом до м'якості овочів.
Потім додайте нашатковану капусту.
Гасіть все разом періодично помішуючи до готовності всіх інгредієнтів. В процесі додайте за смаком сіль і можна додати приблизно 0, 5 склянки гарячої води, щоб овочі з м'ясом не підгоріли.
Потім зверху викладіть нарізану крупною соломкою картопля. На даному етапі більше перемішувати нічого не потрібно.
Картопляна сіль, поперчіть, додайте води, щоб вона майже повністю його покрила і зверху поставте рулетики з тіста (вода не повинна покривати рулети, вони як би готуватимуться на пару). Рулети повинні знаходитися на невеликій відстані один від одного, так як вони в процесі трохи збільшаться. Доводимо все до кипіння, накриваємо кришкою і на невеликому вогні тушкуємо до повної готовності. Я орієнтуюся по готовності картоплі.
Штруделі на кефірі з капустою, картоплею і м'ясом готові.
Хліб до страви не подається, так як заміна йому ці самі штрудели. По суті це своєрідні булочки приготовані на пару. Блюдо дуже смачне! Смачного!