Розанцев
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Якщо ви хочете порадувати своїх близьких нової випічкою, то подивіться, як приготувати Розанцев. Це апетитний десерт у формі трояндочок до чаю на основі дріжджового тіста. Дуже красиво виглядає на столі.
Опис приготування:
Перед вами Розанцев, рецепт яких дуже простий. Для того, щоб вони вийшли смачними і красивими, досить мати гарний настрій і самі звичайні компоненти, які використовують всі господині для приготування випічки. Щоб виріб вийшло повітряним, обов'язково просійте борошно і трошки поколдую безпосередньо над формою трояндочки. Доступно і смачно.
- Борошно - 1 Склянка
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Цукор - 2 чайних ложки
- Куряче яйце - 1 штука
- Вода - 0, 5 склянки
- Сіль - 0, 3 чайних ложки
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Пудра цукрова - 100 грам
1. У підігрітій воді розчинити дріжджі. Додайте частину просіяного борошна до утворення рідкої кашки. Накрийте рушником. Залиште в теплому місці, щоб тісто підходило, з 1 час.
2. Розітріть яйце з цукром і сіллю так, щоб не залишалося ніяких крупинок. Потім перекладіть в тісто. Додайте решту борошна і замісити тісто.
3. Після того, як вимісити тісто, розділіть його на невеликі кульки. Кожен величиною не більше курячого яйця. Розкачайте кожну кульку в невеликій, тонкий пласт. Потім зробіть на ньому паралельні надрізи.
4. Пропустіть паличку в утворилися надрізи по черзі. Так, щоб паличка проходила над однією стрічкою знизу, а над іншою - зверху.
5. Розігрійте в казанку пісне масло. Опускайте заготовку на паличці прямо в киплячу олію. З її допомогою сформуйте з тіста троянду. Обсмажте по 1-2 хвилини з кожного боку до появи золотистого кольору.
6. Готові Розанцев викладайте на серветку. Коли промокнете зайвий жир, перекладіть на блюдо. Після охолодження присипте цукровою пудрою. Тепер, коли ви знаєте, як приготувати Розанцев, подавайте їх до чаю і дивуйте своїх близьких.