Печиво «сірники»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Таке печиво дуже подобається дітям - цікаво і готувати, і їсти. Це класичне пісочне печиво з шоколадною глазур'ю. Спробуйте, рецепт печива досить простий і смачний.
Опис приготування:
Пісочне тісто для печива готуємо за класичним рецептом, на основі вершкового масла. Тісто не повинно бути занадто м'яким, щоб смужки тесту залишалися правильної форми. Але перенасичувати тісто борошном теж не потрібно, щоб після випікання печиво було легким і ніжним. Печиво у вигляді сірників всього лише одна з ідей, Ви можете робити їх в будь-якій формі.
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Вершкове масло - 100 грам(+ 30 грам для глазурі)
- Цукор - 5 Ст. Ложок(+1 ст. L. Для глазурі)
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 50 мілілітрів
Підготуємо інгредієнти для приготування тіста: 1 яйце, 2 склянки борошна, 5 ст. Ложок цукру, 100 грам масла.
Яйце з цукром збиваємо до пишної піни.
Додаємо м'яке масло і перемішуємо.
Борошно вводимо порціями і замішуємо однорідне тісто.
Тісто збираємо в грудку, накриваємо харчовою плівкою і кладемо в холодильник на 20 хвилин.
Охолоджене тісто розгортаємо тонким шаром і розріжемо на смужки.
Смужки тесту викладаємо на деко, покритий пекарської папером і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 7-10 хвилин.
Підготуємо інгредієнти для приготування глазурі: 1 ст. Ложка сахара, 2 ст. Ложки какао, 50 мл. Молока і 30 грам масла.
У каструлю наливаємо молоко, додаємо цукор і какао. Все перемішуємо і ставимо на вогонь. Безперервно помішуючи, доводимо глазур до кипіння і прибираємо з вогню.
У гарячу глазур додаємо масло, перемішуємо і охолоджуємо.
Готове печиво занурюємо в глазур, кладемо на плоску тарілку так, щоб краю печива в глазурі не стикалися і виходили за край тарілки. Печиво отравляем в холодильник хвилин на 15.
Печиво"Сірники" готово, угощайтесь!