Palak сир
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.
Чудово страва індійської кухні. В його назві відображено основні інгредієнти - палак, це в перекладі шпинат, а панир - це дуже смачний індійський сир.
Опис приготування:
Палак панир готуйте так: шпинат помийте, поріжте, трохи проваріть і подрібніть з зеленим чилі в блендері. Панир обсмажте на олії. Вершкове масло розтопіть, киньте в нього кмин, імбир і часник. Обсмажте, додайте шпинат і трохи води і доведіть до кипіння. У киплячу суміш киньте панир і додайте сік лайма. Перемішайте і через 4 хвилини залиште і влийте вершки. Готовий палак панир посипте свіжим коріандром і подайте з відвареним розсипчастим рисом і хлібом. Смачного!
- Шпинат - 600 грам
- Сир Sиr - 300 грам
- Зелений чилі - 2 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
- Порізаний часник - 1 Ст. Ложка
- Порізаний імбир - 1 Ст. Ложка
- Сік лайма - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 1 Ст. Ложка
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
Вимийте і поріжте шпинат.
Киньте його в киплячу воду, provara 3 хвилини, а потім відкиньте на друшляк і охолодіть.
Поріжте зелений чилі і разом зі шпинатом подрібніть в блендері.
Панир поріжте кубиками і обсмажте на олії до золотистої скоринки. Потім викладіть його на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
Розтопіть на сковороді вершкове масло, киньте туди насіння кмину, потім додайте порізані імбир і часник. Обсмажте хвилини три, додайте на сковороду пюре зі шпинату і трохи води. Доведіть до кипіння.
У киплячу суміш киньте панир і додайте сік лайма. Перемішайте і через 4 хвилини залиште і влийте вершки. Готовий палак панир посипте свіжим коріандром і подайте з відвареним розсипчастим рисом і хлібом.