Рецепт Торт Маріка фото

Торт Маріка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Всіма улюблений відмінний радянський торт ви можете зробити до чаю самостійно. Рекомендую вам класичний рецепт, як приготувати торт"Маріка" ! Взагалі я за домашні солодощі з зрозумілим складом.

Опис приготування:

Торт"Маріка" оригінал, завдяки своїй конструкції. Але готується він просто - з бісквітного тіста. Також для приготування торта"Маріка"знадобиться джем (для просочення внутрішнього рулету). Я беру полуничний (але і інші теж підійдуть).

  • Яйця - 8 штук (для шоколадного бісквіта )
  • Цукор - 170 грам (для шоколадного бісквіта)
  • Борошно - 200 грам (для шоколадного бісквіта )
  • Какао-порошок - 3 Ст. Ложки (для шоколадного бісквіта )
  • Оцтова есенція - 7 капель (для шоколадного бісквіта )
  • Крохмаль - 3 Ст. Ложки (для шоколадного бісквіта )
  • Коньяк або ром - 50 грам (для шоколадного бісквіта )
  • Яйця - 4 штуки (для бісквітного рулету)
  • Цукор - 100 грам (для бісквітного рулету)
  • Борошно - 100 грам (для бісквітного рулету)
  • Крохмаль - 1, 5 Ст. Ложки (для бісквітного рулету)
  • Ванілін - - За смаком (для бісквітного рулету)
  • Оцтова есенція - 4 краплі (для бісквітного рулету)
  • Варення або повидло - - За смаком (для бісквітного рулету)
  • Вершкове масло - 400 грам (для крему)
  • Згущене молоко - 380 грам (для крему)
  • Какао - 1 Ст. Ложка (для крему)
  • Коньяк або ром - 1 Ст. Ложка (для крему)
торт Маріка - фото крок 1
Насамперед займемося шоколадним бісквітом, це основа торта, а також верх.
Яйця збийте з цукром і оцтовою есенцією в піну. Борошно змішайте з какао-порошком і крохмалем.
Акуратно додайте суху суміш до збитих яєць.
торт Маріка - фото крок 2
Вилийте бісквітне тісто в форму для випічки. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 5 хвилин, потім температуру варто знизити до 180 градусів. Випікайте ще 20 хвилин.
Готовий бісквітний корж повинен охолонути, потім його розрізати акуратно на 2 частини, просочіть кожну ромом або коньяком.
торт Маріка - фото крок 3
Тепер зробимо тісто для рулету: по такому же принципу, тільки без какао порошку. Яйця збийте з цукром і есенцією. Борошно змішайте з крохмалем, додайте до яєць і замісіть тісто.
Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього тісто, розрівнявши його по поверхні. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 5. Бісквіт для рулету повинен залишитися м'яким і піддаватися скручування.
торт Маріка - фото крок 4
Потім підрівняйте краю бісквіта так, щоб рулет був рівним. Змастіть всю поверхню джемом (у мене пішло грам 200), а потім розріжте на смуги по 3 см шириною. Смуги загортаємо в рулет, як на фото.
торт Маріка - фото крок 5
Крем готується просто: збийте масло вершкове розм'якшене зі згущеним молоком, потім додайте какао і ром (або коньяк).
торт Маріка - фото крок 6
Тепер збірка торта: тут головне, щоб рулет і коржі були однакового діаметра. Перший корж змастіть кремом.
торт Маріка - фото крок 7
Зверху поставте рулет.
Якщо він менше коржів, то коржі варто підрівняти під рулет.
торт Маріка - фото крок 8
Змастіть рулет кремом і накрийте другим коржем.
торт Маріка - фото крок 9
Торт обмажте кремом з усіх боків. Прикрасити можете тертим шоколадом і шматочками залишився бісквіта (для краси умочіть їх в розтоплений шоколад).
Готовий торт"Маріка" відправте в холодильник для просочення на парочку годин.
торт Маріка - фото крок 10
Ось такий гарний торт"Маріка" вийшов. Приємного чаювання!

Схожі рецепти