Торт Маріка
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 5 г. 0 хв.
Всіма улюблений відмінний радянський торт ви можете зробити до чаю самостійно. Рекомендую вам класичний рецепт, як приготувати торт"Маріка" ! Взагалі я за домашні солодощі з зрозумілим складом.
Опис приготування:
Торт"Маріка" оригінал, завдяки своїй конструкції. Але готується він просто - з бісквітного тіста. Також для приготування торта"Маріка"знадобиться джем (для просочення внутрішнього рулету). Я беру полуничний (але і інші теж підійдуть).
- Яйця - 8 штук (для шоколадного бісквіта )
- Цукор - 170 грам (для шоколадного бісквіта)
- Борошно - 200 грам (для шоколадного бісквіта )
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки (для шоколадного бісквіта )
- Оцтова есенція - 7 капель (для шоколадного бісквіта )
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки (для шоколадного бісквіта )
- Коньяк або ром - 50 грам (для шоколадного бісквіта )
- Яйця - 4 штуки (для бісквітного рулету)
- Цукор - 100 грам (для бісквітного рулету)
- Борошно - 100 грам (для бісквітного рулету)
- Крохмаль - 1, 5 Ст. Ложки (для бісквітного рулету)
- Ванілін - - За смаком (для бісквітного рулету)
- Оцтова есенція - 4 краплі (для бісквітного рулету)
- Варення або повидло - - За смаком (для бісквітного рулету)
- Вершкове масло - 400 грам (для крему)
- Згущене молоко - 380 грам (для крему)
- Какао - 1 Ст. Ложка (для крему)
- Коньяк або ром - 1 Ст. Ложка (для крему)
Насамперед займемося шоколадним бісквітом, це основа торта, а також верх.
Яйця збийте з цукром і оцтовою есенцією в піну. Борошно змішайте з какао-порошком і крохмалем.
Акуратно додайте суху суміш до збитих яєць.
Яйця збийте з цукром і оцтовою есенцією в піну. Борошно змішайте з какао-порошком і крохмалем.
Акуратно додайте суху суміш до збитих яєць.
Вилийте бісквітне тісто в форму для випічки. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 5 хвилин, потім температуру варто знизити до 180 градусів. Випікайте ще 20 хвилин.
Готовий бісквітний корж повинен охолонути, потім його розрізати акуратно на 2 частини, просочіть кожну ромом або коньяком.
Готовий бісквітний корж повинен охолонути, потім його розрізати акуратно на 2 частини, просочіть кожну ромом або коньяком.
Тепер зробимо тісто для рулету: по такому же принципу, тільки без какао порошку. Яйця збийте з цукром і есенцією. Борошно змішайте з крохмалем, додайте до яєць і замісіть тісто.
Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього тісто, розрівнявши його по поверхні. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 5. Бісквіт для рулету повинен залишитися м'яким і піддаватися скручування.
Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього тісто, розрівнявши його по поверхні. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 5. Бісквіт для рулету повинен залишитися м'яким і піддаватися скручування.
Потім підрівняйте краю бісквіта так, щоб рулет був рівним. Змастіть всю поверхню джемом (у мене пішло грам 200), а потім розріжте на смуги по 3 см шириною. Смуги загортаємо в рулет, як на фото.
Крем готується просто: збийте масло вершкове розм'якшене зі згущеним молоком, потім додайте какао і ром (або коньяк).
Тепер збірка торта: тут головне, щоб рулет і коржі були однакового діаметра. Перший корж змастіть кремом.
Зверху поставте рулет.
Якщо він менше коржів, то коржі варто підрівняти під рулет.
Якщо він менше коржів, то коржі варто підрівняти під рулет.
Змастіть рулет кремом і накрийте другим коржем.
Торт обмажте кремом з усіх боків. Прикрасити можете тертим шоколадом і шматочками залишився бісквіта (для краси умочіть їх в розтоплений шоколад).
Готовий торт"Маріка" відправте в холодильник для просочення на парочку годин.
Готовий торт"Маріка" відправте в холодильник для просочення на парочку годин.
Ось такий гарний торт"Маріка" вийшов. Приємного чаювання!