Печиво глазуроване
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 40 хв.
Коли не знаєте, що б солоденьке приготувати до чаю, на виручку прийде цей дуже простий рецепт печива глазурованого. Хрустке, ніжне, з тонкої цитрусової ноткою. Це просто неймовірно смачно.
Опис приготування:
Я пропоную вам ідею, як приготувати печиво глазуроване з лимоном. Але при бажанні ви можете взяти і апельсин, наприклад, або приготувати шоколадну глазур. Таке печиво припаде до смаку і дорослим, і дітям. Простота його приготування робить випічку відмінним варіантом до чаю.
- Вершкове масло - 250 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Молоко - 3 чайних ложки
- Цукрова пудра - 100 грам
- Сік лимона - 2-3 чайних ложок
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
1. Розм'якшене вершкове масло з'єднайте з цукром.
2. І збийте міксером або віночком. Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів.
3. Додайте яйце, продовжуючи збивати. Для аромату влийте ванільний екстракт. При бажанні ви можете використовувати корицю або імбир, наприклад.
4. В окрему мисочку просійте борошно з розпушувачем і дрібкою солі.
5. Поступово додавайте сухі інгредієнти, продовжуючи збивати. Тісто має бути однорідним і не дуже крутим.
6. Застеліть деко пергаментом і викладайте печиво на відстані один від одного.
7. Надішліть деко в розігріту духовку і випікайте хвилин 12-14 до легкого золотистого кольору. Важливо не пересушити печиво.
8. Готове печиво зніміть з дека і остудіть.
9. Тепер можна приступити до приготування глазурі. Просійте цукрову пудру в невелику мисочку. Додайте молоко, сік лимона і цедру. Перемішайте до однорідності. При необхідності влийте ще трохи молока.
10. Акуратно покрийте печиво лимонної глазур'ю і викладіть на решітку. Залиште на час, поки глазур не схопиться.
11. Ось таке апетитне печиво глазуроване в домашніх умовах вийшло в результаті. Смачного!