Рецепт Печиво глазуроване фото

Печиво глазуроване
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Молоко , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 40 хв.

Коли не знаєте, що б солоденьке приготувати до чаю, на виручку прийде цей дуже простий рецепт печива глазурованого. Хрустке, ніжне, з тонкої цитрусової ноткою. Це просто неймовірно смачно.

Опис приготування:

Я пропоную вам ідею, як приготувати печиво глазуроване з лимоном. Але при бажанні ви можете взяти і апельсин, наприклад, або приготувати шоколадну глазур. Таке печиво припаде до смаку і дорослим, і дітям. Простота його приготування робить випічку відмінним варіантом до чаю.

  • Вершкове масло - 250 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Молоко - 3 чайних ложки
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Сік лимона - 2-3 чайних ложок
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
печиво глазуроване - фото крок 1
1. Розм'якшене вершкове масло з'єднайте з цукром.
печиво глазуроване - фото крок 2
2. І збийте міксером або віночком. Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів.
печиво глазуроване - фото крок 3
3. Додайте яйце, продовжуючи збивати. Для аромату влийте ванільний екстракт. При бажанні ви можете використовувати корицю або імбир, наприклад.
печиво глазуроване - фото крок 4
4. В окрему мисочку просійте борошно з розпушувачем і дрібкою солі.
печиво глазуроване - фото крок 5
5. Поступово додавайте сухі інгредієнти, продовжуючи збивати. Тісто має бути однорідним і не дуже крутим.
печиво глазуроване - фото крок 6
6. Застеліть деко пергаментом і викладайте печиво на відстані один від одного.
печиво глазуроване - фото крок 7
7. Надішліть деко в розігріту духовку і випікайте хвилин 12-14 до легкого золотистого кольору. Важливо не пересушити печиво.
печиво глазуроване - фото крок 8
8. Готове печиво зніміть з дека і остудіть.
печиво глазуроване - фото крок 9
9. Тепер можна приступити до приготування глазурі. Просійте цукрову пудру в невелику мисочку. Додайте молоко, сік лимона і цедру. Перемішайте до однорідності. При необхідності влийте ще трохи молока.
печиво глазуроване - фото крок 10
10. Акуратно покрийте печиво лимонної глазур'ю і викладіть на решітку. Залиште на час, поки глазур не схопиться.
печиво глазуроване - фото крок 11
11. Ось таке апетитне печиво глазуроване в домашніх умовах вийшло в результаті. Смачного!

Схожі рецепти