Рецепт Паелья в воке фото

Паелья в воке
(покроковий рецепт з фото)

Іспанська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Крупи
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Паелья
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Немає на світі більш яскравого, сонячного, ароматного і смачного блюда, ніж паелья. Є багато її різновидів, але класичний варіант з морепродуктами, як мені здається, найкращий, його і приготуємо.

Опис приготування:

Я думаю, Усе, хто хоч раз був в сонячній Іспанії, пробував це чудове блюдо, адже паелья, можна сказати, є візитною карткою країни. І хоча склад у неї досить довгий, а процес приготування займає чимало часу, не бійтеся зробити паелью в воке в домашніх умовах, адже воно того варто. З таким чудовим, ароматним і неймовірно смачним блюдом ви можете зібрати за столом всю свою сім'ю і влаштувати невеличке свято. А щоб ваш сімейний вечерю пройшов на ура, я пропоную вам цей рецепт приготування паельї в воке, в ньому я детально розповідаю, як зробити це блюдо.

1) Для початку нам потрібно розморозити морепродукти і відкинути їх на друшляк, щоб вода стікала. Шафран, кардамон, аніс і мелений перець викладаємо в ступку і перетираємо, один зубчик часнику трьом на тертці. Далі викладаємо морепродукти в миску і засипаємо їх частиною спецій, додаємо часник, перемішуємо все і залишаємо маринуватися на пів години.

2) Ріпчасту цибулю і болгарський перець очищаємо і промиваємо під проточною водою, нарізаємо овочі дрібно, часник, що залишився ріжемо на пластинки.

3) Ставимо вок на сильний вогонь і розігріваємо в ньому оливкова олія. Опускаємо в розігріте масло часник і ріпчасту цибулю, смажимо все до золотистого кольору. Потім додаємо нарізану болгарський перець і заморожений горошок, смажимо все разом ще хвилин 5, після чого всипаємо в вок залишилися спеції і сіль за смаком, перемішуємо все.

4) До цього часу у нас вже повинен бути напоготові гарячий рибний бульйон, його слід посолити і приправити чорним меленим перцем.

5) Тепер до обсмаженою овочам ми викладаємо рис, разравниваем його по всі поверхні і заливаємо бульйоном так, щоб він приблизно на 2 см піднімався над рисом.

6) Робимо під воком мінімальний вогонь, накриваємо його кришкою і на 20 хвилин залишаємо блюдо готуватися.

7) Після закінчення часу відкриваємо кришку і перемішуємо вміст вока, у нас повинна вийти трохи в'язка кашка, а на дні вока повинна утворитися тонка скоринка. Якщо рис через 20 хвилин ще зовсім сирий або консистенція блюдо занадто рідка, його можна залишити на вогні ще на 10 хвилин.

8) Поки рис з овочами доходить до потрібної кондиції, ми ставимо на вогонь сковороду і розігріваємо в ній масло. Порціями викладаємо на сковороду морепродукти і обсмажуємо їх приблизно по 3 хвилини.

9) Коли рис буде готовий, викладаємо на нього обсмажені морепродукти і подаємо паелью до столу прямо в воке.

Приємного всім апетиту!


  • Рис "иберико" - 300 грам
  • Бульйон рибний - 1 літр
  • Креветки тигрові - 10 штук
  • Креветки королівські - 10 штук
  • Кальмари-міні- 10 штук
  • Великі зелені мідії- 5 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець болгарський червоний - 1 штука
  • Перець болгарський жовтий - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Горошок зелений заморожений - 100 грам
  • Шафран - 0, 5 чайних ложки
  • Червоний солодкий мелений перець- 0, 5 чайних ложки
  • Аніс - 2 штуки
  • Кардамон - За смаком
  • Масло оливкове - За смаком
  • Сіль - За смаком
Я думаю, Усе, хто хоч раз був в сонячній Іспанії, пробував це чудове блюдо, адже паелья, можна сказати, є візитною карткою країни. І хоча склад у неї досить довгий, а процес приготування займає чимало часу, не бійтеся зробити паелью в воке в домашніх умовах, адже воно того варто. З таким чудовим, ароматним і неймовірно смачним блюдом ви можете зібрати за столом всю свою сім'ю і влаштувати невеличке свято. А щоб ваш сімейний вечерю пройшов на ура, я пропоную вам цей рецепт приготування паельї в воке, в ньому я детально розповідаю, як зробити це блюдо.

1) Для початку нам потрібно розморозити морепродукти і відкинути їх на друшляк, щоб вода стікала. Шафран, кардамон, аніс і мелений перець викладаємо в ступку і перетираємо, один зубчик часнику трьом на тертці. Далі викладаємо морепродукти в миску і засипаємо їх частиною спецій, додаємо часник, перемішуємо все і залишаємо маринуватися на пів години.

2) Ріпчасту цибулю і болгарський перець очищаємо і промиваємо під проточною водою, нарізаємо овочі дрібно, часник, що залишився ріжемо на пластинки.

3) Ставимо вок на сильний вогонь і розігріваємо в ньому оливкова олія. Опускаємо в розігріте масло часник і ріпчасту цибулю, смажимо все до золотистого кольору. Потім додаємо нарізану болгарський перець і заморожений горошок, смажимо все разом ще хвилин 5, після чого всипаємо в вок залишилися спеції і сіль за смаком, перемішуємо все.

4) До цього часу у нас вже повинен бути напоготові гарячий рибний бульйон, його слід посолити і приправити чорним меленим перцем.

5) Тепер до обсмаженою овочам ми викладаємо рис, разравниваем його по всі поверхні і заливаємо бульйоном так, щоб він приблизно на 2 см піднімався над рисом.

6) Робимо під воком мінімальний вогонь, накриваємо його кришкою і на 20 хвилин залишаємо блюдо готуватися.

7) Після закінчення часу відкриваємо кришку і перемішуємо вміст вока, у нас повинна вийти трохи в'язка кашка, а на дні вока повинна утворитися тонка скоринка. Якщо рис через 20 хвилин ще зовсім сирий або консистенція блюдо занадто рідка, його можна залишити на вогні ще на 10 хвилин.

8) Поки рис з овочами доходить до потрібної кондиції, ми ставимо на вогонь сковороду і розігріваємо в ній масло. Порціями викладаємо на сковороду морепродукти і обсмажуємо їх приблизно по 3 хвилини.

9) Коли рис буде готовий, викладаємо на нього обсмажені морепродукти і подаємо паелью до столу прямо в воке.

Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти