Закритий яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Випічка з яблуками - це завжди просто, смачно, недорого. Саме такий, апетитний і нескладний пиріг до чаю хочу вам запропонувати спекти. Хрустке тісто і ароматна соковита начинка. Що ще потрібно?
Опис приготування:
Вашій увазі хочу представити класну ідею, як приготувати закритий яблучний пиріг. У начинку я рекомендую обов'язково додати для аромату спеції - корицю, мускатний горіх, ваніль. Кількість цукру і соку лимона регулюйте за смаком, в залежності від солодощі яблук. Подавати до столу пиріг можна і теплим, і вже добре остиглим, доповнивши вершками або кулькою морозива.
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 175 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 5-7 Ст. Ложок (холодна)
- Яблука - 6 штук
- Цукор - 3/4 склянки
- Крохмаль чи борошно - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 3/4 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/6 чайних ложки
- Сік лимона - 2 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
1. У глибокій мисці з'єднайте просіяне борошно, сіль, холодне масло і розімніть вилкою до стану однорідної крихти. Влийте крижану воду і замісити однорідне тісто.
2. Готове тісто розділити навпіл, скачайте в кульки і загорніть в харчову плівку. Приберіть на 35-45 хвилин в холодильник або на 15 в морозилку.
3. Потім розкачати обидва пласта тіста на присипаної борошном поверхні.
4. Для приготування начинки з'єднайте нарізані скибочками яблука, цукор, спеції. Додайте сік лимона, борошно або крохмаль.
5. Акуратно перемішайте. При бажанні можна додати в начинку жменю родзинок або сушену журавлину, наприклад.
6. Один пласт тіста викладіть у жароміцних форму. Зверху розподіліть начинку.
7. Викладіть зверху другий пласт тесту. Akkuratno кінець палиці.
8. Зробіть невеликі надрізи в центрі. Змастіть збитим яйцем і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте близько години до рум'яності.
9. Я рекомендую подавати пиріг через 1.5-2 години після готовності. Смачного!