Рецепт Закритий яблучний пиріг фото

Закритий яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука
Вагітним і годуючим
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Випічка з яблуками - це завжди просто, смачно, недорого. Саме такий, апетитний і нескладний пиріг до чаю хочу вам запропонувати спекти. Хрустке тісто і ароматна соковита начинка. Що ще потрібно?

Опис приготування:

Вашій увазі хочу представити класну ідею, як приготувати закритий яблучний пиріг. У начинку я рекомендую обов'язково додати для аромату спеції - корицю, мускатний горіх, ваніль. Кількість цукру і соку лимона регулюйте за смаком, в залежності від солодощі яблук. Подавати до столу пиріг можна і теплим, і вже добре остиглим, доповнивши вершками або кулькою морозива.

  • Борошно - 2 склянки
  • Вершкове масло - 175 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вода - 5-7 Ст. Ложок (холодна)
  • Яблука - 6 штук
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Крохмаль чи борошно - 2 Ст. Ложки
  • Обкладинка - 3/4 чайних ложки
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1/6 чайних ложки
  • Сік лимона - 2 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука
закритий яблучний пиріг - фото крок 1
1. У глибокій мисці з'єднайте просіяне борошно, сіль, холодне масло і розімніть вилкою до стану однорідної крихти. Влийте крижану воду і замісити однорідне тісто.
закритий яблучний пиріг - фото крок 2
2. Готове тісто розділити навпіл, скачайте в кульки і загорніть в харчову плівку. Приберіть на 35-45 хвилин в холодильник або на 15 в морозилку.
закритий яблучний пиріг - фото крок 3
3. Потім розкачати обидва пласта тіста на присипаної борошном поверхні.
закритий яблучний пиріг - фото крок 4
4. Для приготування начинки з'єднайте нарізані скибочками яблука, цукор, спеції. Додайте сік лимона, борошно або крохмаль.
закритий яблучний пиріг - фото крок 5
5. Акуратно перемішайте. При бажанні можна додати в начинку жменю родзинок або сушену журавлину, наприклад.
закритий яблучний пиріг - фото крок 6
6. Один пласт тіста викладіть у жароміцних форму. Зверху розподіліть начинку.
закритий яблучний пиріг - фото крок 7
7. Викладіть зверху другий пласт тесту. Akkuratno кінець палиці.
закритий яблучний пиріг - фото крок 8
8. Зробіть невеликі надрізи в центрі. Змастіть збитим яйцем і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте близько години до рум'яності.
закритий яблучний пиріг - фото крок 9
9. Я рекомендую подавати пиріг через 1.5-2 години після готовності. Смачного!

Схожі рецепти