Рецепт Твердий сир фото

Твердий сир
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Кількість порцій: 4
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Сир - одна з незамінних закусок на будь-якому столі. Він корисний, поживний і смачний. Сьогодні я розповім вам, як приготувати твердий сир. Буде смачно!

Опис приготування:

Такий сир виходить смачним, а головне абсолютно натуральним. Його не соромно подати гостям. Також він стане незамінним помічником в приготуванні різних страв. Якщо хочете продовжити термін придатності сиру, то після приготування покрийте голівку воском або латексним покриттям. З перерахованих інгредієнтів виходить приблизно 500 гр готового продукту. Смачного!

  • Молоко - 5 літрів
  • Лимонна кислота - 1, 5 чайних ложки
  • Рідкий сичужний фермент - 1, 5 чайних ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
1
Молоко в каструлі нагрійте до 12 градусів.
2
Тим часом лимонну кислоту розведіть в невеликій кількості води. Влийте в підігріте молоко, перемішайте і нагрівайте до 32 градусів.
3
Потім зніміть каструлю з вогню і, постійно помішуючи, введіть сичужний фермент.
4
Накрийте каструлю кришкою і залиште на 10 хвилин.
5
Через відведений час ви побачите в каструлі згусток, відокремився від сироватки, наріжте його кубиками і нагрійте до 40 градусів, постійно помішуючи. Знадобиться приблизно 10 хвилин.
6
Потім зніміть каструлю з вогню і помішуйте ще 3-4 хвилини.
7
Відкиньте сирну масу на друшляк, застелений марлею. Вся сироватка должка стекти.
8
Сирну масу перекладіть в скляну тарілку і прогрійте в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 1 хвилини.
9
Теплий сир розімніть руками, як тісто. Повторіть цей процес ще 2 рази, відправляючи сир в мікрохвильовку на 30 секунд.
10
Додайте сіль і ще раз розімніть сир руками.
11
Викладіть сирну масу в відповідну форму, встановіть вантаж в 3 кг і поставте в холодильник на 3-4 годину.
12
Готово! Смачного!

Схожі рецепти