Рецепт Торт «Bitcoin» фото

Торт «Bitcoin»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 9 г. 0 хв.

Сьогодні хочу поділиться смачним тортиком"біткойнов" , він ніжний і ароматний, прикраси я зробила з мастики і шоколадних знаків. Під обтяжку мастикою підходять не всі тортики.

Опис приготування:

Мастикою можна обтягувати ті торти, крем у яких не дуже вологий. Наприклад, сметанний або з вершків не підійде, мастика просто"попливе" . Ідеальний варіант - це масляні крему, які добре застигають. Якщо ваш тортик з просоченням, то зробіть її всередині, а верхній шар і боки намагайтеся залишити сухими, тоді мастика буде добре лежати. Хай щастить!

  • Мастика - 300-400 грам (для обтягування торта )
  • Шоколад або кондитерська глазур - 20 грам (для знаків"біткойн" )
  • Згущене молоко - 350 грам (для крему)
  • Вершкове масло - 170 грам (для крему)
  • Яйце - 3 штуки
  • Мед рідкий - 0, 5 склянки
  • Борошно пшеничне - 500-520 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Сода харчова - 1 Чайна ложка (з гіркою)
тістечка & Quot; Bitcoin
1. Підготуйте продукти для коржів і крему, а також мастику. Рецепт мастики можна взяти будь-який, яким користуєтеся ви. Для початківців раджу робити найпростішу цукрову мастику з маршмеллоу (з 300 г маршмеллоу знадобиться 550 г пудри цукрової та 2 ст.Л води). Її рецепт можна побачити на на Нешем сайті.
тістечка & Quot; Bitcoin
2. Цукор з'єднайте з медом і поставте на маленький вогонь, нехай прогріваються, цукор повинен розтанути.
тістечка & Quot; Bitcoin
3. Яйця з'єднайте з содою, перемішайте добре.
тістечка & Quot; Bitcoin
4. З'єднайте гарячий мед з яйцями, перемішайте, відразу маса почне пінитися.
тістечка & Quot; Bitcoin
5. Вводите борошно невеликими частинами, перемішуйте спочатку ложкою.
тістечка & Quot; Bitcoin
6. На цьому етапі я всипала три склянки борошна по 120-130 г. Далі вимішувати тісто в каструлі не дуже зручно.
тістечка & Quot; Bitcoin
7. Присипте стіл борошном, перекладіть на нього тісто і доведіть його до готовності. Муки у мене пішло 4 склянки, але обсяг моїх склянок приблизно 170 мл. Тісто вже не липне до рук, але воно м'яке і пластичне.
тістечка & Quot; Bitcoin
8. Розділити тісто 8 частин.
тістечка & Quot; Bitcoin
9. Розкочуйте відразу на пергаменті тісто, зайве обрізайте (я відміряють потрібний діаметр кришкою від каструлі, це зручно). Я намагалася розгортати так, щоб не було відходів. Зробіть відразу кілька заготовок коржів, тому як печуться вони швидко.
тістечка & Quot; Bitcoin
10. Випікайте коржі по 4-5 хвилин при температурі 200 градусів. Ще гарячими знімайте з пергаменту.
тістечка & Quot; Bitcoin
11. Складіть все коржі один на одного, зверху поставте рівну тарілку або дощечку з вантажем, щоб вирівняти коржі.
тістечка & Quot; Bitcoin
12. Вершкове масло кімнатної температури перекладіть в тару для міксера. Збивайте на максимальних обертах до повітряної консистенції.
тістечка & Quot; Bitcoin
13. Поступово вливайте порціями згущене молоко і продовжуйте збивати крем. Для 5-7 хвилин у вас вийде однорідним і смачний крем.
тістечка & Quot; Bitcoin
14. Збираємо торт. На пергамент покладіть перший корж, змастіть його щедро кремом, зверху покладіть другий корж, змастіть кремом і т.Д.
тістечка & Quot; Bitcoin
15. Добре змастіть кремом верх і боки тортика, шпателем або широким ножем розрівняйте. Залиште на годину торт при кімнатній температурі, а потім приберіть в холод на 6-7 годин, щоб торт просочився, а крем застиг.
тістечка & Quot; Bitcoin
16. Щоб обтягнути торт мастикою, потрібно дістати її заздалегідь з холодильника і нагріти або використовувати свежеприготовленную. Змастіть рослинним маслом килимок, качалку, руки.
тістечка & Quot; Bitcoin
17. Розкачайте мастику товщиною в 3-4 мм, діаметр кола повинен бути приблизно в 3 рази більше тортика.
тістечка & Quot; Bitcoin
18. За допомогою качалки перенесіть мастику на торт, руками обережно видавіть повітря, пригладьте верх, а потім і боки торта.
тістечка & Quot; Bitcoin
19. За допомогою спеціального ножа-валика обріжте зайву мастику. За допомогою прасування розрівняйте верх і боки. Щоб тортик здавався симпатичніше, я по нижньому краю приклеїла тонку смужку. Мастика легко ріжеться на смужки, а приклеюється на звичайну воду.
тістечка & Quot; Bitcoin
20. Мастику іншого кольору я також розкотила на силіконовому килимку качалкою, вирубкою для печива зробила у вигляді монеток п'ятачки і приклеїла по периметру тортика. Зверху прикрасила тортик значками"біткойнов" , які заздалегідь зробила з розтопленого шоколаду.
тістечка & Quot; Bitcoin
21. Тістечка "Bitcoin" готовий! Пригощайтеся!

Схожі рецепти