Торт «Bitcoin»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 9 г. 0 хв.
Сьогодні хочу поділиться смачним тортиком"біткойнов" , він ніжний і ароматний, прикраси я зробила з мастики і шоколадних знаків. Під обтяжку мастикою підходять не всі тортики.
Опис приготування:
Мастикою можна обтягувати ті торти, крем у яких не дуже вологий. Наприклад, сметанний або з вершків не підійде, мастика просто"попливе" . Ідеальний варіант - це масляні крему, які добре застигають. Якщо ваш тортик з просоченням, то зробіть її всередині, а верхній шар і боки намагайтеся залишити сухими, тоді мастика буде добре лежати. Хай щастить!
- Мастика - 300-400 грам (для обтягування торта )
- Шоколад або кондитерська глазур - 20 грам (для знаків"біткойн" )
- Згущене молоко - 350 грам (для крему)
- Вершкове масло - 170 грам (для крему)
- Яйце - 3 штуки
- Мед рідкий - 0, 5 склянки
- Борошно пшеничне - 500-520 грам
- Цукор - 150 грам
- Сода харчова - 1 Чайна ложка (з гіркою)
1. Підготуйте продукти для коржів і крему, а також мастику. Рецепт мастики можна взяти будь-який, яким користуєтеся ви. Для початківців раджу робити найпростішу цукрову мастику з маршмеллоу (з 300 г маршмеллоу знадобиться 550 г пудри цукрової та 2 ст.Л води). Її рецепт можна побачити на на Нешем сайті.
2. Цукор з'єднайте з медом і поставте на маленький вогонь, нехай прогріваються, цукор повинен розтанути.
3. Яйця з'єднайте з содою, перемішайте добре.
4. З'єднайте гарячий мед з яйцями, перемішайте, відразу маса почне пінитися.
5. Вводите борошно невеликими частинами, перемішуйте спочатку ложкою.
6. На цьому етапі я всипала три склянки борошна по 120-130 г. Далі вимішувати тісто в каструлі не дуже зручно.
7. Присипте стіл борошном, перекладіть на нього тісто і доведіть його до готовності. Муки у мене пішло 4 склянки, але обсяг моїх склянок приблизно 170 мл. Тісто вже не липне до рук, але воно м'яке і пластичне.
8. Розділити тісто 8 частин.
9. Розкочуйте відразу на пергаменті тісто, зайве обрізайте (я відміряють потрібний діаметр кришкою від каструлі, це зручно). Я намагалася розгортати так, щоб не було відходів. Зробіть відразу кілька заготовок коржів, тому як печуться вони швидко.
10. Випікайте коржі по 4-5 хвилин при температурі 200 градусів. Ще гарячими знімайте з пергаменту.
11. Складіть все коржі один на одного, зверху поставте рівну тарілку або дощечку з вантажем, щоб вирівняти коржі.
12. Вершкове масло кімнатної температури перекладіть в тару для міксера. Збивайте на максимальних обертах до повітряної консистенції.
13. Поступово вливайте порціями згущене молоко і продовжуйте збивати крем. Для 5-7 хвилин у вас вийде однорідним і смачний крем.
14. Збираємо торт. На пергамент покладіть перший корж, змастіть його щедро кремом, зверху покладіть другий корж, змастіть кремом і т.Д.
15. Добре змастіть кремом верх і боки тортика, шпателем або широким ножем розрівняйте. Залиште на годину торт при кімнатній температурі, а потім приберіть в холод на 6-7 годин, щоб торт просочився, а крем застиг.
16. Щоб обтягнути торт мастикою, потрібно дістати її заздалегідь з холодильника і нагріти або використовувати свежеприготовленную. Змастіть рослинним маслом килимок, качалку, руки.
17. Розкачайте мастику товщиною в 3-4 мм, діаметр кола повинен бути приблизно в 3 рази більше тортика.
18. За допомогою качалки перенесіть мастику на торт, руками обережно видавіть повітря, пригладьте верх, а потім і боки торта.
19. За допомогою спеціального ножа-валика обріжте зайву мастику. За допомогою прасування розрівняйте верх і боки. Щоб тортик здавався симпатичніше, я по нижньому краю приклеїла тонку смужку. Мастика легко ріжеться на смужки, а приклеюється на звичайну воду.
20. Мастику іншого кольору я також розкотила на силіконовому килимку качалкою, вирубкою для печива зробила у вигляді монеток п'ятачки і приклеїла по периметру тортика. Зверху прикрасила тортик значками"біткойнов" , які заздалегідь зробила з розтопленого шоколаду.
21. Тістечка "Bitcoin" готовий! Пригощайтеся!