Тарарушкі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 40 хв.
Проста і доступна випічка, знайома кожному з дитинства. А як приготувати тарарушкі, знають навіть діти. В якості основи для тесту в даному рецепті будемо використовувати кефір. Приступимо!
Опис приготування:
Із зазначених продуктів у вас вийде ціла гора тарарушек. А продукти для них є на кожній кухні. Такому ласощів будуть раді і діти, і дорослі. Випічка виходить з хрусткою скоринкою, солодка. А процедура приготування настільки проста, що мені на кухні активно допомагають діти: спочатку готувати, а потім їсти.
- Кефір - 1 Склянка
- Яйця - 1 штука
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 2-3 склянок
1
У глибоку ємність вилийте кефір, додайте яйце, сіль, олія, цукор, соду і добре перемішайте.
2
Потроху додавайте просіяне борошно. Зверніть увагу, що тісто не повинно бути дуже тугим. Як тільки воно перестане липнути до рук - готово. Залиште його відпочивати на 20 хвилин.
3
Посипте стіл борошном, розкачайте тісто пластом не більше сантиметра товщиною і поріжте на невеликі прямокутники. Усередині кожного прорізати невеликий отвір і в нього вивертаєте тісто, як хвостик.
4
Смажте заготовки з двох сторін на розігрітій олії.
5
Готові тарарушкі посипте цукровою пудрою. Смачного!