Сальма
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 25 хв.
У башкирської кухні є дуже смачний наваристий суп куллама. Я Сальма - це якраз дуже смачні коржики з тіста для його приготування. Стане в нагоді не тільки для супу, дивимося рецепт приготування!
Опис приготування:
По суті, Сальма - це ті ж галушки. Головна відмінність: вона використовується в традиційному башкирською супі кулламе. Це густий і наваристий суп, який готується на яловичому бульйоні і яловичому серце. Для нього зазвичай гасять з топленим маслом моркву і цибулю, до них же додають і Салма. Виходить дуже жирне блюдо. А саму Салма ви можете використовувати і в інших гарячих стравах. Для її приготування потрібна або вода, або молоко, одне яйце і борошно.
- Вода або молоко - 0, 5 склянки
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 1-2 склянок
Приготуйте тісто для Салмині: влийте в миску 0, 5 склянки води або молока, додайте цукор, сіль, яйце і вершкове масло. Гарненько перемішайте. Додайте в миску просіяне борошно, замісити круте тісто (до рук воно прилипати не повинно).
Тісто для Салмині має постояти, ви поки можете займатися супом кулламой. Потім тісто розкачати до 1 см. І поріжте на кружечки. Придавлюйте їх пальцем, щоб вийшли вушка, як на фото.
Відваріть Салма в підсоленій воді, доведіть до кипіння, а потім її проваріть хвилин 15. Відкиньте потім на друшляк, додайте топлене масло (або просто масло).
Готову Салма по башкирським традиціям тушкують з овочами і додають в готову кулламу.
Виходить дуже смачно і ситно. Смачного!