Печиво «Glagoliki»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12-16
Час приготування: 35 хв.
Ці ласощі знайоме багатьом, так як досить часто його можна зустріти в магазинах. Пропоную вам домашній рецепт приготування печива"Глаголікі" і ви обов'язково відчуєте різницю.
Опис приготування:
Швидке, хрустке і дуже смачне печиво"Глаголікі" в домашніх умовах стане справжньою знахідкою для любителів солодкого. Мінімум необхідних інгредієнтів і часу, а результат - приголомшливий. При бажанні в тісто можна додати ароматні спеції - гвоздику, кардамон або корицю, наприклад.
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 75 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 150-170 грам
- Ванілін - 1 щіпка
1. Яйце вбити в невелику мисочку і з'єднати з цукром. Кількість цукру при бажанні можна трохи збільшити. За допомогою міксера збити масу до піни.
2. Розм'якшене вершкове масло окремо збити в м'яку масу.
3. Об'єднати масло з яйцем і додати дрібку ваніліну. Акуратно перемішати, поступово вводячи просіяне борошно. Тісто має бути однорідне, але не круте. В рецепт приготування печива"Глаголікі" можна додати також трохи цедри лимона, лайма чи апельсина.
4. Надіслати тісто в кондитерський мішок, використовуючи насадку зірочкою.
5. Деко застелити пергаментом для випічки. Акуратно отсаживать тісто, рисуя букву "г" прописом. Надіслати лист в розігріту духовку на 7-10 хвилин.
6. Готове печиво"Глаголікі" в домашніх умовах можна присипати цукровою пудрою або кокосовою стружкою. Дати йому трохи охолонути і можна подавати до чаю.