Американський «зморив»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 15 хв.
Ці ласощі дуже легко приготувати всього з трьох інгредієнтів: хрусткого печива, темного шоколаду і повітряних шамеллоус, які при випіканні зарум'янюється і стають чудово ніжними!
Опис приготування:
При наявності у духової шафи функції верхнього нагріву (гриля) дуже зручно випікати"зморив" таким чином: протягом 7-10 хвилин готувати при вказаній температурі (щоб шоколад розплавився, а зефіркі пом'якшали), а потім - включити гриль і запікати десерт приблизно одну хвилину до апетитною золотистої скоринки. Хай щастить!
- Зефір (шамеллоус) - 170-180 грам
- Шоколад - 140-150 грам
- Печиво галетное - 140-150 грам
Підготуйте інгредієнти. Шоколадбажано вибирати темний, з високим вмістом какао, а печиво - несолодке і нежирне, щоб збалансувати смак і калорійність десерту.
Подрібніть печиво в крихту будь-яким зручним способом і розподіліть на дні форми для випікання.
Розподіліть часточки шоколаду поверх крихти.
Викладіть зефіркі шамеллоус на шоколад рівним шаром.
Випікайте десерт при температурі 190 градусів до появи золотистої скоринки на поверхні шамеллоус. Буде потрібно приблизно 10-15 хвилин.
Подавайте американський"зморив" відразу після приготування, акуратно розрізаючи шар шамеллоус за допомогою змоченого у воді ножа. Приємного чаювання!