Торт «Віра»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Для всіх справжніх ласунів хочу запропонувати неймовірно насичений, апетитний і солодкий торт"Віра" . Хрусткі коржі і ніжний крем на основі ірисок обов'язково доведеться вам до душі. Рекомендую!
Опис приготування:
Якщо ви ще не пробували варити крем з ірисок, дуже раджу спробувати. Він виходить настільки смачним, що неможливо відірватися. Коржі важливо не перетримати в духовці, інакше вони будуть дуже щільними. При бажанні коржі можна просочити солодким або кислим сиропом.
- Вершкове масло - 120 грам (тісто)
- Цукор - 120 грам (тісто)
- Жовтки - 3 штуки (тісто)
- Борошно - 1.5-2 склянки (тісто)
- Крем - 2 Ст. Ложки (тісто)
- Молоко - 200 мілілітрів (крем)
- Вершкове масло - 150 грам (крем)
- Сода - 1/2 чайних ложки (крем)
- Іриски - 200 грам (крем)
Підготуйте всі інгредієнти для тортика.
З'єднайте жовтки з цукром.
Додайте розм'якшене вершкове масло.
І трохи сметани. Ретельно збийте до однорідності.
Всипте сіль і просіяне борошно. Додавати краще невеликими порціями, щоб тісто не було занадто забитим.
Замісити тісто і залиште його на 15-20 хвилин.
Поки можна зайнятися кремом. У невелику каструльку відправте іриски, молоко і соду. Поставте на повільний вогонь.
Тісто розкачати, виріжте кола і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
Варіть іриски в молоці близько 20 хвилин, помішуючи. Зніміть з вогню і остудіть.
Випікайте коржі близько 12-15 хвилин до рум'яності.
У глибоку миску викладіть розм'якшене вершкове масло. Збийте його міксером до пишноти.
Продовжуючи збивати, поступово додайте іриски.
Можна приступати до складання торта.
Перемажьте коржі кремом.
Готовий торт приберіть в холодильник на 2-3 годину.
Ось такий торт"Віра" вийшов. Приємного чаювання!