Печиво «АНЗАК»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 30 хв.
Вівсяне печиво"Анзак" родом з далекої Австралії і Нової Зеландії, де воно з'явилося на початку минулого століття. Рецепт дуже простий. Обов'язково спробуйте приготувати!
Опис приготування:
Приготувати смачну вівсяне печиво, яке відрізняється від традиційного вівсяного печива дуже просто і до того ж швидко, мої покрокові рекомендації вам в цьому допоможуть.
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Пластівці вівсяні - 100 грам
- Кокосова стружка - 50 грам
- Цукор - 100 грам
- Мед - 1 Ст. Ложка (або світла патока)
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (або сода)
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте інгредієнти для приготування печива.
Вівсяні пластівці можна додавати в тісто цілком або пробити в блендері.
У блендері вівсяні пластівці подрібніть до стану борошна.
У миску для замішування тіста викладіть всі сухі інгредієнти: вівсяні пластівці, борошно, сіль, цукор, розпушувач (або соду), кокосову стружку.
Все перемішайте до однорідної маси.
Розтопіть в мікрохвильовій печі вершкове масло і додайте в нього мед. Розмішайте.
У суху суміш влийте воду і масло з медом.
Замісити тісто, воно повинно бути сухе.
Відщипувати грудку тіста розміром з волоський горіх, робіть з нього коржики і укладайте на лист для випічки.
Випікайте печиво при температурі 180 градусів близько 10 хвилин, стежте за готовністю. Дайте готовому печінкою повністю охолонути на аркуші для випічки.
Ну а тепер з печивом"Анзак" можна пити каву або чай. Печиво вийшло дуже смачне, однією штучкою ніяк не обійтися. Пригощайтеся!