Клецьк
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Смачна страва з картопляного пюре, яке традиційно готують в Білорусі, Польщі, Прибалтиці. Процес дуже простий, а подавати такі галушки можна з будь-якої підливою: солоної або навіть солодкої.
Опис приготування:
Галушки готують в різних країнах, їх роблять і зі звичайного тесту, і з картопляного. Сьогодні в цьому рецепті я розповім, як приготувати галушки з картопляного тіста. Вони виходять дуже ніжними і смачними. Блюдо просте, з його приготуванням впорається будь-який. Подавати галушки можна з будь-яким соусом: м'ясним, грибним, просто з обсмаженою цибулею або сметаною. Якщо вони охололи, їх можна обсмажити, так теж буде смачно. З даної кількості інгредієнтів можна приготувати штук 70 галушок.
- Картопля - 1 кілограм
- Яйця - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 2 щіпки
Очистимо і відварити картоплю до готовності. Потім подрібнюємо товкачем в однорідне пюре і охолоджуємо. Викладаємо в миску і приминає.
Ділимо картопляне пюре на 4 частини, одну частину відкладемо в сторону.
А в виїмку, щоб її заповнити врівень з пюре, додамо борошно і крохмаль.
Додамо яйця, сіль і то пюре, яке ми відклали.
Тепер ретельно перемішуємо масу хвилин 5, виходить м'яке тісто.
Беремо частину тіста і скачуємо ковбаску, розрізаємо її на шматочки. З шматочків скачуємо кульки розміром з волоський горіх.
І в кожній кульці пальцем робимо поглиблення.
Відварюємо в киплячій підсоленій воді хвилин 5 після спливання.
Подаємо до столу гарячими. Поливаємо розтопленим вершковим маслом, піджаркою з лука і бекону, м'ясною підливою, сметаною або солодким варенням - кому як подобається.