Рецепт Клецьк фото

Клецьк
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Овочі , Картопля , Яйця
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 7
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Смачна страва з картопляного пюре, яке традиційно готують в Білорусі, Польщі, Прибалтиці. Процес дуже простий, а подавати такі галушки можна з будь-якої підливою: солоної або навіть солодкої.

Опис приготування:

Галушки готують в різних країнах, їх роблять і зі звичайного тесту, і з картопляного. Сьогодні в цьому рецепті я розповім, як приготувати галушки з картопляного тіста. Вони виходять дуже ніжними і смачними. Блюдо просте, з його приготуванням впорається будь-який. Подавати галушки можна з будь-яким соусом: м'ясним, грибним, просто з обсмаженою цибулею або сметаною. Якщо вони охололи, їх можна обсмажити, так теж буде смачно. З даної кількості інгредієнтів можна приготувати штук 70 галушок.

  • Картопля - 1 кілограм
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
  • Крохмаль - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - 2 щіпки
клецьк - фото крок 1
Очистимо і відварити картоплю до готовності. Потім подрібнюємо товкачем в однорідне пюре і охолоджуємо. Викладаємо в миску і приминає.
клецьк - фото крок 2
Ділимо картопляне пюре на 4 частини, одну частину відкладемо в сторону.
клецьк - фото крок 3
А в виїмку, щоб її заповнити врівень з пюре, додамо борошно і крохмаль.
клецьк - фото крок 4
Додамо яйця, сіль і то пюре, яке ми відклали.
клецьк - фото крок 5
Тепер ретельно перемішуємо масу хвилин 5, виходить м'яке тісто.
клецьк - фото крок 6
Беремо частину тіста і скачуємо ковбаску, розрізаємо її на шматочки. З шматочків скачуємо кульки розміром з волоський горіх.
клецьк - фото крок 7
І в кожній кульці пальцем робимо поглиблення.
клецьк - фото крок 8
Відварюємо в киплячій підсоленій воді хвилин 5 після спливання.
клецьк - фото крок 9
Подаємо до столу гарячими. Поливаємо розтопленим вершковим маслом, піджаркою з лука і бекону, м'ясною підливою, сметаною або солодким варенням - кому як подобається.