Котлети «циганські»
(покроковий рецепт з фото)
Чому циганські? Точної відповіді не знайшла, але рецепт цих котлет увійшов навіть в кулінарні книги. Їх секрет в одному інгредієнті - помідори. Саме вони надають їм соковитість і неповторний аромат!
Приготувати котлети "циганські" можна до сімейної вечері або до будь-якого святкового столу. Котлети виходять ароматні, соковиті і дуже смачні! Можна готувати як з яловичим, так і зі змішаним фаршем. У сезон овочів неодмінно спробуйте!
- Фарш - 500 грам
- Кнопка - 50 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Помідор - 1-2 штук
- Молоко - 120 грам
- Кріп - 0, 5 пучка
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

У хліба зріжте кірки, м'якоть розкришити руками і замочіть в молоці.

У помідора зробіть хрестоподібні надрізи ножем з двох сторін, залийте окропом, після чого зніміть шкірку і наріжте м'якоть дрібними кубиками. Відкиньте нарізані помідори на сито, щоб стекла вся зайва рідина.

Фарш перекладіть в глибоку миску.

Додайте замочений батон разом з молоком, натертий на крупній тертці або подрібнений блендером цибулю, пропущений через прес часник, сіль і перець за смаком.

Потім додайте нарізані помідори без соку і подрібнену свіжу зелень.

Ретельно вимішайте фарш руками до однорідного стану, сформуйте котлети і викладіть їх на змащене маслом деко. Запікайте в духовці при температурі 200 градусів близько 30 хвилин.

Котлети "циганські" готові.

Смачного!