Яблучний пиріг в карамельному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Пироги - це сама шановна випічка в моєму будинку. Я регулярно печу і солодкі, і солоні пироги. Яблучний пиріг в карамельному соусі один з моїх улюблених, і сьогодні я розповім, як його спекти.
Яблучний пиріг з карамеллю - смачна і дуже ароматна випічка, яка з'являється на нашому столі досить часто. І найцікавіше те, що він до сих пір не приївся. Рецепт пирога дуже простий, і сьогодні я розповім, як приготувати такий десерт. Яблука потрібно брати твердих сортів, щоб вони не перетворилися в місиво під час випічки. Я беру вже готове листкове тісто, це дуже зручно і значно скорочує час приготування. Карамель дуже легко зробити самостійно, замість борошна для загустіння можна використовувати крохмаль. Смаки карамелі, яблук і кориці - просто суперское поєднання, тому всім рекомендую цей рецепт!
- Тісто - 2 штуки (заморожене листкове в пластах)
- Яблука - 5-6 штук
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 100 грам
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1/2 склянки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Коричневий цукор - 1/2 склянки
- Вода - 1/4 склянки

Яблука помийте, видаліть серцевини і хвостики.

Поріжте яблука тонкими слайсами, посипте корицею і мускатним горіхом. Добре все перемішайте.

Тісто розкачати і покладіть в форму для пирога. Викладіть яблука таким чином, щоб вони повністю заповнили форму до країв з невеликою гіркою.

У сотейнику розтопіть масло, всипте борошно і трохи її підрум'яньте. Додайте цукор (білий і коричневий), влийте воду. Доведіть до кипіння і, постійно помішуючи, варіть карамель 5 хвилин. Карамель готова!

Влийте карамель на пиріг, рівномірно розподіліть по всьому яблукам. Накрийте пиріг смужками тіста у вигляді решітки.

Полийте пиріг залишилася карамеллю і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 градусів і випікайте пиріг ще 30-45 хвилин.