Курка в карамельному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, ніж побалувати близьких? Тоді обов'язково спробуйте приготувати це надзвичайно смачна страва з апетитною скоринкою - курка в карамельному соусі в домашніх умовах.
Вашій увазі пропонується простий рецепт курки в карамельному соусі, який чудово поєднується з будь-яким гарніром. Ідеальне поєднання солодкого і солоного робить це блюдо по-справжньому вдалим.
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Вода - 100 мілілітрів
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Імбир - 2-3 Ст. Ложок
- Часник - 2-3 зубчиків
- Курячі стегна - 8 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Чилі - 1 щіпка
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки

1. Для початку необхідно приготувати головну складову цього блюда - соус. На сковороду всипати цукор і додати близько 50 мілілітрів води. Надіслати на вогонь і, періодично помішуючи дерев'яною ложкою, довести до кипіння.

2. Потім поступово довести карамель до коричневого кольору. Зняти з вогню і акуратно влити воду, постійно помішуючи. Якщо карамель початку твердіти або розшарувалася, знову відправити на вогонь і трохи прогріти.

3. Рецепт приготування курки в карамельному соусі переходить до наступного етапу. Курячі стегна вимити, просушити і зняти з них шкірку. Посолити за смаком і при бажанні додати улюблені спеції.

4. Очистити цибулину, часник і імбир. Цибулю і часник нарізати невеликими кубиками, а корінь імбиру тонкою соломкою.

5. На сковороду налити трохи олії і розігріти. Відправити туди часник, імбир, цибулю і злегка обсмажити.

6. Викласти на сковороду курку і обсмажити на сильному вогні до отримання скоринки.

7. Додати мелений чорний перець і перець чилі за смаком. Влити соєвий соус і частина карамель. Смажити на середньому вогні до готовності курки. Ось і весь простий рецепт курки в карамельному соусі. Для 5 хвилин до готовності додати решту карамель. Подавати до столу з гарніром, присипавши зеленою цибулею.