Соус до спаржі
(покроковий рецепт з фото)
Спаржа - вишуканий і не дешевий делікатес, який не кожен може собі дозволити. І тим більше не кожен знає, як і з чим її готувати. Спробуйте варіант, як приготувати соус до спаржі.
Безпрограшним варіантом вважається вершковий соус, однак можна спробувати і щось більш цікаве, наприклад, голландський соус, який відмінно відтіняє і підкреслює смак спаржі. Готується він не складно, головне дотримуватися правильної техніки. Для нього потрібні самі звичайні продукти, які можна купити в будь-якому супермаркеті.
- Яйце - 2 штуки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Вершкове масло 80% жирності - 100 грам
- Мелений перець - 1 щіпка
- Сіль, цукор - За смаком

1. Яйця потрібні великі. Відокремлюємо жовтки від білків. Віночком перемішуємо жовтки, не збивайте. Лимон моєму, розрізаємо на половинки і видавлюємо сік однієї з них.

2. Вершкове масло розтоплюємо. У миску з жовтками і лимонним соком додаємо сіль і цукор, перемішуємо все віночком, робимо водяну баню і ставимо на неї миску.

3. Розтоплене масло охолоджуємо, соус на водяній бані весь час помішувати. Коли температура досягне 85 градусів, перестаємо збивати і вливаємо акуратно остигле масло, перемішуємо.

4. Білки збиваємо в міцну піну, акуратно вводимо до жовтків і додаємо червоний перець.

5. Перемішані білки з жовтками відправляємо назад на водяну баню і перемішуємо вінчиком. Збиваємо соус до того моменту, коли температура досягне 85 градусів. Знімаємо соус і відставляємо в сторону, соус до спаржі готовий.