Соус для спаржі
(покроковий рецепт з фото)
Вирішили приготувати вдома спаржу? Тоді обов'язково зверніть увагу на маленьке, але таке яскраве доповнення - дивно смачний і пікантний соус для спаржі.
Рецепт приготування соусу для спаржі можна назвати простим, адже він вимагає уваги і постійного контролю, проте насправді тут немає нічого складного.
1. Для початку необхідно розтопити вершкове масло. Воно не повинно кипіти, тому краще розтопити його трохи, а потім, постійно помішуючи, довести до однорідної консистенції.
2. На вогонь поставити каструлю з водою і підготувати ємність для парової лазні.
3. Жовтки (попередньо їх краще дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури) вбити в миску і ретельно розмішати з дрібкою солі. При бажанні можна додати трохи перцю.
4. З лимона вичавити сік і додати до жовтків, продовжуючи заважати.
5. Головна особливість цього соусу в тому, що його потрібно заважати не перестаючи. З'єднати жовтки з повністю розтопленим маслом і, продовжуючи збивати, поставити на парову баню.
6. Приготування на паровій лазні займе близько 15 хвилин. Соус для спаржі в домашніх умовах повинен загуснути і злегка увариться. Весь цей час його потрібно безперервно помішувати.
Подавати такий соус краще на трохи підігрітої тарілці.
- Лимон - 30 грам
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Жовток - 4 штуки
- Вершкове масло - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. Для початку необхідно розтопити вершкове масло. Воно не повинно кипіти, тому краще розтопити його трохи, а потім, постійно помішуючи, довести до однорідної консистенції.
2. На вогонь поставити каструлю з водою і підготувати ємність для парової лазні.
3. Жовтки (попередньо їх краще дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури) вбити в миску і ретельно розмішати з дрібкою солі. При бажанні можна додати трохи перцю.
4. З лимона вичавити сік і додати до жовтків, продовжуючи заважати.
5. Головна особливість цього соусу в тому, що його потрібно заважати не перестаючи. З'єднати жовтки з повністю розтопленим маслом і, продовжуючи збивати, поставити на парову баню.
6. Приготування на паровій лазні займе близько 15 хвилин. Соус для спаржі в домашніх умовах повинен загуснути і злегка увариться. Весь цей час його потрібно безперервно помішувати.
Подавати такий соус краще на трохи підігрітої тарілці.