Соус для гарнірів
(покроковий рецепт з фото)
За допомогою цього соусу можна «збагатити» будь-який гарнір: гречку, картопляне пюре, макарони, рис і т. d. Цей простий рецепти допоможе перетворити звичайнісіньке блюдо в дуже смачне і ситне блюдо.
Ви можете варити рис хоч кожен день і не переживати, що у вас на вечерю буде одне і теж блюдо. Тому що, з різними прянощами цей соус може "грати" по різному і надавати гарніру яскравих фарб. Соус краще готувати про запас. Настоявся кілька годин, він стають набагато смачніше і більш насиченою. А зберігатися в холодильнику соус може 2-3 дня.
- Цукіні - 1 штука
- Перець чилі - 1 штука
- Крем - 1/2 склянки
- Листя карі - 2-3 штук
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Насіння гірчиці - 1/2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Вода - 3 Ст. Ложки
1. Поріжте цукіні на кубики. У каструлі на середньому вогні змішайте цукіні, чилі, каррі, сіль і воду. Готуйте протягом п'яти хвилин, не забуваючи помішувати.
2. Вимкніть вогонь. В ту ж каструлю додайте сметану і перемішайте її з цукіні.
3. На сковороді в маслі обсмажте нарізаний півкільцями цибулю, додайте каррі і насіння гірчиці. Готуйте цибулю до золотистого.
4. Прянощі змішайте з цукіні. Готовий соус подавайте з рисом або іншим гарніром.