Соус «бешамель» з вершками
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати соус "бешамель" з вершками. Соус відомий не тільки в європейській кухні, його готують всюди. Він здобув популярність завдяки своїм смаковим якостям!
Що ж за смак у соусу під загадковою назвою "бешамель"? відповідь проста - цей білий соус відрізняється ніжним смаком і приємним ароматом мускату. Він добре підійде до м'яса та риби, додасть кожної страви родзинку. Приготування, до того ж, досить просте!
- Молоко - 3 склянки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Вершки - 0, 3 склянки
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка

У розігріту сковорідку кидаємо масло, чекаємо, поки воно розтане. Після чого всипаємо борошно (можна її НЕ просівати). Розтираємо борошно з маслом на дуже тихому вогні протягом трьох хвилин. Стежимо, щоб маса не підгоріла.

Прибираємо суміш з вогню, вливаємо молоко по крапельці. Перемішуємо. Як тільки маса стане рівномірної, вливаємо ще молоко і знову заважаємо. Це необхідно проробляти, щоб в соусі зустрічалися грудочки.

Потім відправляємо соус на вогонь на 8 хвилин. Заважаємо його безперервно. Як загусне - прибираємо його з плити і вливаємо вершки. Досипаємо спеції (перець, мускатний горіх мелений).

Соус "бешамель" готовий! Остужаем його в холодильнику, подаємо до будь-яких страв в охолодженому вигляді. Смачного!