Картопляне суфле
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную вам приготувати незвичайний гарнір, який може бути чудовим самостійною стравою або доповнити практично будь-яку м'ясну страву. Це картопляне суфле! Вам сподобається!
Подавайте картопляне суфле, присипавши рубаною зеленню, прямо в порційних формочках злегка охолоджені. Якщо у вас одна велика форма, то розріжте суфле на порційні шматочки і обережно виймайте частинами за допомогою лопатки. Картопляне суфле виходить пишним, ніжним і смачним. Його краще їсти відразу, але, якщо у вас залишилася зайва порція, можна і розігріти в мікрохвильовці на наступний день.
Беріть на замітку рецепт, як приготувати картопляне суфле.
- Картопля - 700 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Зелень - 1 пучок
- Вершки 10% - 200 мілілітрів
- Сир - 100 грам (твердого сорту)

1. Картопля вимийте, очистіть і зваріть до готовності. З готового картоплі злийте всю воду і зробіть пюре.

2. У злегка остигле пюре додайте яйця, ретельно перемішайте. Влийте вершки і знову добре вимішайте до однорідності.

3. Зелень (можна взяти будь-яку) добре вимийте, просушіть і дрібно наріжте ножем. Вмішайте її в картопляну масу, додавши сіль і перець за смаком.

4. Отриману суміш викласти у форми. Для запікання можна використовувати і одну велику форму, але мені зручніше робити картопляне суфле в маленьких порційних формочках.

5. Сир натріть на дрібній тертці і посипте їм пюре в формах. Слідкуйте, щоб сир не потрапив на вільні краї форми, а то він може підгоріти та спровокувати пожежу під час приготування.

6. Форми з картопляним пюре відправте в заздалегідь розігріту до 180 ° С духовку. Якщо форми порційні, як у мене, запікайте картопляне суфле хвилин 15 - 20. Готово! Смачного!