Рецепт Картопляне суфле фото

Картопляне суфле
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження
Гарячі страви, Гарніри

Сьогодні пропоную вам приготувати незвичайний гарнір, який може бути чудовим самостійною стравою або доповнити практично будь-яку м'ясну страву. Це картопляне суфле! Вам сподобається!

Подавайте картопляне суфле, присипавши рубаною зеленню, прямо в порційних формочках злегка охолоджені. Якщо у вас одна велика форма, то розріжте суфле на порційні шматочки і обережно виймайте частинами за допомогою лопатки. Картопляне суфле виходить пишним, ніжним і смачним. Його краще їсти відразу, але, якщо у вас залишилася зайва порція, можна і розігріти в мікрохвильовці на наступний день.

Беріть на замітку рецепт, як приготувати картопляне суфле.

  • Картопля - 700 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Зелень - 1 пучок
  • Вершки 10% - 200 мілілітрів
  • Сир - 100 грам (твердого сорту)
картопляне суфле - фото крок 1
1. Картопля вимийте, очистіть і зваріть до готовності. З готового картоплі злийте всю воду і зробіть пюре.
картопляне суфле - фото крок 2
2. У злегка остигле пюре додайте яйця, ретельно перемішайте. Влийте вершки і знову добре вимішайте до однорідності.
картопляне суфле - фото крок 3
3. Зелень (можна взяти будь-яку) добре вимийте, просушіть і дрібно наріжте ножем. Вмішайте її в картопляну масу, додавши сіль і перець за смаком.
картопляне суфле - фото крок 4
4. Отриману суміш викласти у форми. Для запікання можна використовувати і одну велику форму, але мені зручніше робити картопляне суфле в маленьких порційних формочках.
картопляне суфле - фото крок 5
5. Сир натріть на дрібній тертці і посипте їм пюре в формах. Слідкуйте, щоб сир не потрапив на вільні краї форми, а то він може підгоріти та спровокувати пожежу під час приготування.
картопляне суфле - фото крок 6
6. Форми з картопляним пюре відправте в заздалегідь розігріту до 180 ° С духовку. Якщо форми порційні, як у мене, запікайте картопляне суфле хвилин 15 - 20. Готово! Смачного!

Схожі рецепти