Суфле картопляне з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Смачний рецепт приготування картопляного суфле з сиром.
Очищаємо картоплю. Розрізаємо кожну картоплину на 3-4 частини, заливаємо киплячою підсоленою водою і варимо, прикривши кришкою, 15-20 хвилин. Час від часу перевіряємо виделкою картоплю на м'якість.
Коли картопля готовий, зливаємо воду, підсушують його на маленькому вогні. Потім розминаємо в пюре, додаючи сіль і перець за смаком.
Тепер займемося соусом бешамель. Для цього розтоплюємо в сотейнику вершкове масло, всипаємо в нього борошно і обсмажуємо, помішуючи, 1 хв. Поступово вливаємо молоко і, помішуючи, готуємо на маленькому вогні 6-8 хв до загустіння. Потім всипаємо в соус тертий пармезан і додаємо сіль і перець за смаком. Ми залишаємо соус для охолодження
Беремо яйця. Відокремлюємо жовтки від білків. Додаємо в картопляне пюре жовтки, соус бешамель і гірчицю. Ретельно перемішуємо.
Збиваємо залишилися до стану густої піни, додаємо в пюре і знову ж ретельно перемішуємо. Пюре має стати ніжним і кремоподібним.
Розігріваємо духовку до 200 ° C. Змащуємо форму, в якій будемо запікати, вершковим маслом. Краще, щоб форма була з високими краями. Накладаємо пюре в форму і посипаємо зверху залишилися пармезаном. Запікаємо 30-35 хв., доти, поки не побачите, що суфле піднялося і, його скоринка придбала золотистий колір. Подавати блюдо до столу краще відразу, поки воно гаряче. Смачного!
- Картопля - 700 грам
- Яйце - 3 штуки
- Молоко - 300 мілілітрів
- Пармезан - 100 грам
- Гірчиця zernistaya - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Мука - 0.5 склянки
- Сіль - - За смаком
Коли картопля готовий, зливаємо воду, підсушують його на маленькому вогні. Потім розминаємо в пюре, додаючи сіль і перець за смаком.
Тепер займемося соусом бешамель. Для цього розтоплюємо в сотейнику вершкове масло, всипаємо в нього борошно і обсмажуємо, помішуючи, 1 хв. Поступово вливаємо молоко і, помішуючи, готуємо на маленькому вогні 6-8 хв до загустіння. Потім всипаємо в соус тертий пармезан і додаємо сіль і перець за смаком. Ми залишаємо соус для охолодження
Беремо яйця. Відокремлюємо жовтки від білків. Додаємо в картопляне пюре жовтки, соус бешамель і гірчицю. Ретельно перемішуємо.
Збиваємо залишилися до стану густої піни, додаємо в пюре і знову ж ретельно перемішуємо. Пюре має стати ніжним і кремоподібним.
Розігріваємо духовку до 200 ° C. Змащуємо форму, в якій будемо запікати, вершковим маслом. Краще, щоб форма була з високими краями. Накладаємо пюре в форму і посипаємо зверху залишилися пармезаном. Запікаємо 30-35 хв., доти, поки не побачите, що суфле піднялося і, його скоринка придбала золотистий колір. Подавати блюдо до столу краще відразу, поки воно гаряче. Смачного!