Зелені щи на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Раніше не розуміла, як люди готують суп влітку, а потім взимку його їдять, вважала, що в цій заготівлі немає ніякого змила, поки сама не спробувала зробити. Взимку можна їсти суп зі справжніх овочів!
Цей рецепт про те, як приготувати зелений борщ на зиму. У цьому рецепті також можна використовувати зелень. Я, наприклад, Краще вже її додавати безпосередньо перед вживанням. Просто ріжу, і додаю в тарілку перед подачею. У зелений борщ також можна додати трохи картоплі. Перед подачею ще раз прокип'ятіть щі, розлийте по тарілках і прикрасьте нарізаною зеленню.
- Капуста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Перець солодкий - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 30 грам
- Оцет - 1 Чайна ложка

1. Ріпчасту цибулю промийте, очистіть від шкірки і наріжте дрібними шматочками, або півкільцями (як більше подобається).

2. Морква також промийте, почистіть і натріть на крупній тертці. Або можна нарізати її тонкою соломкою.

2. З капусти зніміть пару верхніх листів, вони нам не знадобляться. Іншу частину качана наріжте невеликий соломкою. У каструлю з водою додайте капусту, поставте варитися на середній вогонь.

3. Перець промийте, очистіть від хвостика і насіння і поріжте невеликими кубиками.

4. Помідор добре помийте, наріжте кубиками будь-якої величини (на ваш погляд). Також можна зняти з помідорів шкіру, обдавши їх окропом.

5. У глибоку сковороду налийте трохи расітельного масла, поставте на середній вогонь, висипте всі інгредієнти: морква, цибуля, перець, помідор. Обсмажуйте протягом 10-15 хвилин, постійно помішуючи.

6. У каструлю до капусти додайте весь вміст зі сковорідки, приправити сіллю, поперчіть. Продовжуйте варити все на середньому вогні, постійно помішуючи, ще протягом півгодини. В кінці додайте оцет і все добре перемішайте.

7. Простерилизуйте банки, в яких ви плануєте зберігати щі. Стерилізувати їх можна просто окропом. Перелийте отримані щі з каструлі в банку, закатати. Поставте банки на кришки, тобто. Переверніть їх, і укутайте в теплу ковдру, поки вони самі не охолонуть. Потім приберіть в холодильник. Зелені щи на зиму готові.