Яйця по-пьємонтскі
(покроковий рецепт з фото)
Яйця по-пьємонтскі - це дуже смачно і навіть вишукано. Така закуска прекрасно підійде до святкового столу, але цілком може стати і повсякденним блюдом на сніданок.
Пропоную вашій увазі відмінний рецепт маринованих яєць по-пьємонтскі - страви, абсолютно не складного в приготуванні, проте вражаючого своїми смаковими якостями. Вперше яйця по-пьємонтскі я спробувала у французькому ресторані, мені дуже сподобалася, я знайшла в інтернеті оригінальний рецепт, трохи його підбудувала на свій лад - і ось що вийшло. Готуємо!
- Яйця - 12 штук (перепелині)
- Часник - 4 зубчики
- Томатна паста - 4 Ст. Ложки
- Анчоуси в маслі - 100 грам
- Масло оливкове - 300 мілілітрів
- Оцет бальзамічний - 2 Ст. Ложки
- Соус чилі - 2 Ст. Ложки (можна замінити тобаско)
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Пучок петрушки - 1 штука

1. Беремо 12 перепелиних яєць, кладемо їх в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Варимо 5-10 хвилин після закипання.

2. Відварені яйця викладаємо на тарілку і даємо їм злегка охолонути. Потім очищаємо від шкаралупи.

3. Далі дрібно нарізаємо анчоуси.

4. Часник видавлюємо за допомогою «чеснокодавкі» або просто дуже дрібно нарубают.

5. Також дрібно нарізаємо зелень петрушки.

6. Тепер готуємо маринад для яєць. Подрібнену зелень, часник і анчоуси відправляємо в глибокий посуд (піалу або миску), додаємо 4 ст. Ложки томатної пасти, 300 мл оливкової олії, по 2 ст. Ложки соусу чілі і оцту, а також 0, 5 чайної ложки цукру . Збиваємо все вміст посуду за допомогою віночка.

7. Яйця поміщаємо в банку і заливаємо готовим маринадом. Банку щільно закриваємо і ставимо в холодильник. Вона повинна простояти там всю ніч.

8. Готові яйця по-пьємонтскі викладаємо на блюдо і подаємо до столу, попередньо полив маринадом. Смачного!