Яблучний пиріг з безе
(покроковий рецепт з фото)
Яблучний пиріг є прекрасною солодкою випічкою і підходить для теплих дружніх посиденьок. Тому розповім, як приготувати яблучний пиріг з безе, ніжний і хрусткий одночасно.
Цей пиріг відрізняється відмінним поєднанням ніжних м'яких яблук, розсипчастого пісочного тіста і хрусткого безе. Саме вони роблять цей пиріг кращим варіантом випічки до чаювання. Якщо у вас немає кисло-солодких яблук, раджу вам додати трохи лимонної цедри або лимонного соку до начинки, щоб надати їй кислинку, так вона краще буде поєднуватися з солодким тестом і безе. Крім того, настійно рекомендую вам додати корицю, так як вона значно покращує аромат і смак яблук.
- Борошно пшеничне - 330 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 220 грам(120 г в тісто, 100 г в начинку)
- Ванільний цукор - 10 грам
- Крем 15-30% - 60 грам
- Розпушувач - 5 грам
- Сіль - 0, 5 грами
- Яблука кисло-солодкі - 1000 грам
- Цедра лимону - 6 грам
- Кориця мелена - 3-6 грам
- Жовтки курячих яєць - 4 штуки
- Білки курячих яєць - 4 штуки

1. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем і сіллю. М'яке вершкове масло збийте протягом 1 хвилини з цукром і ванільним цукром. Додайте жовтки, сметану і продовжуйте збивати, поки цукор повністю не розчиниться.

2. З'єднайте з борошняної сумішшю і замісити тісто. Форму розміром 40х25 см вистелити папером для випічки і рівномірно розподіліть в ній тісто. Надішліть форму в холодильник на 30 хвилин.

3. Очищені кисло-солодкі яблука тонко наріжте, додайте лимонну цедру і корицю. Ретельно перемішайте. Білки кімнатної температури збийте міксером до стійкої піни, потім поступово додайте цукор, не перериваючи збивання, і доведіть масу до стійких піків.

4. На охолоджене тісто викладіть шар яблук, а зверху - збиті білки. Надішліть форму на нижній рівень розігрітій до 170 градусів духовки на 40 хвилин.

5. Залиште пиріг у формі на 10 хвилин, після чого перенесіть на дошку і повністю остудіть. Смачного!