Грушевий пиріг з безе
(покроковий рецепт з фото)
Я спробувала поєднати в цьому пирозі ніжне пісочне тісто, соковиті солодкі груші і повітряне як хмара безе. Вийшла просто надзвичайно смачна випічка! Беріть рецепт на замітку!
Пиріг виходить дуже ароматним і смачним, відірватися неможливо! Жоден ласун не залишиться байдужим! Приготувати грушевий пиріг з безе можна для сімейного чаювання або для зустрічі гостей. Інгредієнти прості і доступні, а результат неодмінно порадує. Дуже рекомендую спробувати! Кількість цукру регулюйте на свій смак, орієнтуючись на солодкість груш.
- Борошно - 120 грам
- Цукор - 50 грам (тісто)
- Вершкове масло - 70 грам (тісто)
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Груша - 2-3 штук
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок (начинка)
- Вершкове масло - 30 грам (начинка)
- Цукор - 100 грам (для безе)

Підготуйте всі інгредієнти.

У глибокій мисці з'єднайте м'яке вершкове масло, цукор і два жовтки (білки приберіть поки в холодильник, вони знадобляться трохи пізніше).

Перетріть все виделкою до однорідного стану або збийте міксером.

Додайте борошно, сіль і розпушувач.

Замісити м'яке тісто. Зберіть його в кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник.

Груші помийте, приберіть серцевину і наріжте часточками. Збризніть соком лимона, щоб груші не потемніли.

На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте цукор, перемішайте і викладіть груші. Гасіть їх періодично перемішуючи на середньому вогні до м'якості.

Форму для випічки змастіть маслом і розподіліть тісто по формі руками, формуючи високі бортики.

Зверху викладіть груші (без соку, сік знадобиться трохи пізніше). Поставте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.

Коли буде видно, що пиріг майже готовий - дістаньте його. Груші полийте рівномірно соком, який залишився після гасіння на сковороді.

Охолоджені білки збийте з цукром до стійких піків і розподіліть їх зверху. Надішліть пиріг знову в духовку і готуйте ще приблизно 15-20 хвилин, до рум'яного верху.

Як верх зарум'яниться - готово. Пиріг дістаньте і дайте йому трохи охолонути, після чого нарізуйте на порції і подавайте до столу.

Смачного!