Лимонний пиріг-безе
(покроковий рецепт з фото)
Цей десерт відрізняється неймовірно ніжним смаком, легкої і повітряної текстурою. На приготування ласощів потрібен час, але результат того вартий. Розповім, як приготувати лимонний пиріг-безе.
Такий десерт буде доречним для буденного чаювання, а також для свята. Такий пиріг не залишить байдужим нікого, тому обов'язково потрібно його приготувати. Подавати десерт потрібно вже охолодженим. Пиріг на вигляд може здатися трохи "тьмяним", але все компенсує його неймовірний смак.
- Борошно - 300 грам
- Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 145 грам(120 грам для тіста, 25 грам для начинки)
- Вода - 250 мілілітрів
- Цукор - 225 грам(150 грам для начинки, 75 грам для безе)
- Лимон - 1 штука
- Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
- Жовток - 3 штуки
- Білки - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
1
У миску просівають борошно, додаю до неї цукрову пудру і розм'якшене вершкове масло, розтираю все в крихту.
2
Додаю 1 яйце і сметану (15% жирності), вимішую тісто. Можливо додавати трохи борошна, але обережно, щоб тісто не вийшло "забитим" .
3
Форму для випічки змащую маслом, викладаю тісто, розподіляю його по формі, формую краю. Виделкою наколюють його, щоб не здулося, відправляю його в холодильник на 20 хвилин.
4
Лимон мою, зрізаю з нього цедру, відвалів сік. У сотейник вливаю лимонний сік (близько 50 мілілітрів) і 200 мілілітрів води, додаю цедру і вершкове масло (для начинки). Доводжу суміш до кипіння на слабкому вогні.
5
Крохмаль змішую з водою (50 мілілітрів) і вливаю його до суміші на вогні після закипання, прогріваю 1 хвилину, а потім знімаю з вогню.
6
У мисці виделкою збиваю жовтки, ввожу половину щойно приготовленої суміші і весь час перемішую. Переливаю суміш назад в сотейник (там ще половина залишилася), варю на слабкому вогні до густоти.
7
З холодильника дістаю тісто в формі, накриваю його пергаментом, викладаю горох і випікаю в розігрітому до 220 градусів духовці 10 хвилин, потім прибираю горох і випікаю ще 10 хвилин.
8
Білки заздалегідь охолоджують, додаю сіль, збиваю до білого, а потім ввожу цукор і збиваю до міцних верхів.
9
Дістаю корж з духовки, охолоджую. Викладаю спочатку лимонну суміш, а потім білкову. Відправляю пиріг на 15 хвилин в розігрітий до 160 градусів духовку, потім виймаю і остуджують до кімнатної температури.
10
Охолоджений пиріг нарізаю шматочками і подаю до столу, смачного!