Лимонний пиріг з безе
(покроковий рецепт з фото)
Вам подобається експериментувати з домашньою випічкою? Обов'язково спробуйте "в справі" цей рецепт. Лимонний пиріг з безе, відноситься до англійської кухні, яка традиційно вважається, однією з кращих!
Відразу потрібно зазначити, що рецепт - не з легких. Зате пиріг виходить відмінним! м'який, ніжний, ароматний, пісочне тісто з кисло-солодким присмаком лимонного крему і повітряним безе. І дорослі і діти без розуму від такої смакоти. Рекомендую навчиться готувати лимонний пиріг з безе в домашніх умовах, щоб іноді радувати своїх близьких!
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 180 грам
- Жовтки яєчні - 5 штук
- Білки яєчні - 4 штуки
- Цукор - 2 склянки
- Лимон - 2 штуки
- Крохмаль картопляний - 4 Ст. Ложки
- Вода - 2 склянки

Дрібно порубати вершкове масло і з'єднайте його з борошном, розітріть в крихту.

Додайте два жовтки і 4 ст.Л. Води, замісіть тісто. Помістіть тісто на холод.

Лимони промиваємо, розрізаємо навпіл і вичавлюємо з них сік. Цедру знімаємо теркою.

Влийте в каструлю склянку води, засипте склянку цукру. Варіть на середньому вогні до повного розчинення цукру.

Розведіть крохмаль в 1/2 склянки води.

Влийте крохмаль в цукровий сироп, варіть до загустіння.

3 жовтка збиваємо з лимонним соком, додаємо цедру.

Вливаємо яєчно-лимонну цедру в сироп. Перемішуємо і знімаємо з вогню. Ми залишаємо лимонний крем остигати.

Розкачуємо тісто і кладемо в форму для випічки. Робимо бортики і проколюємо тісто виделкою. Випікаємо корж 10 хвилин в духовці, температура 180 градусів.

Збийте білки зі склянкою цукру і 1 ç.l. Лимонного соку. Збивайте до стійких піків.

Як тільки корж охолоне, викладаємо зверху лимонний крем.

Ложкою (за допомогою кондитерського мішка) викладаємо безе. Випікаємо пиріг в духовці 30 хвилин, температура 180 градусів.

Пиріг повністю остудіть, а потім помістіть в холодильник на 2 годину.

Смачного!