Яблучний десерт
(покроковий рецепт з фото)
Самий знайомий і універсальний фрукт для багатьох, це яблуко. З нього готують безліч страв. І тут я хочу поповнити список ласощів з яблук і показати, як приготувати яблучний десерт для всієї родини.
Якщо ви шукайте легке блюдо, яке не зашкодить вашій фігурі, то спробуйте приготувати яблучний десерт. Він підходить для вегетаріанців і тих, хто поститься людей. Робиться все просто, тільки потрібно все заморозити, а для цього знадобиться деякий час. Такий десерт врятує в жарку погоду, він дуже освіжає. А солодкість виходить не нудотно, а вельми приємною.
- Волоський горіх - 200 грам
- Фініки - 24 штук
- Яблуко - 3 штуки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Вода - 0, 5 склянки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка

Візьміть форму для пирога діаметром близько 20 сантиметрів. Застелите її пекарської папером або фольгою. Видаліть з 13 фініків кісточки і наріжте їх.

Очистіть волоські горіхи і подрібніть їх до дрібної крихти. Додайте до них 13 фініків. Перемішайте суміш і ще раз подрібніть.

Решта фініки замочіть у воді на 15 хвилин. Горіхову суміш утрамбуйте в форму, зробивши бортики. Накрийте плівкою і приберіть в морозильник на 20 хвилин.

Поки приготуйте начинку. Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Збризніть соком лимона і перемішайте.

Фініки витягніть з води, видаліть кісточки. Збийте їх в блендері з невеликою кількістю води протягом 20 секунд. До суміші додайте корицю, сіль і мед. Перемішайте.

Тепер змішайте фінікову суміш з яблуками. Повинна вийти однорідна маса. Рівномірно розподіліть її на основу для десерту з морозильника.

Приберіть блюдо в морозильник ще на 45 хвилин. Після цього десерт можна нарізати шматочками як пиріг і подавати. Приємною дегустації!