Торт з tsukkini
(покроковий рецепт з фото)
Торт з tsukkini - дуже незвичайна закуска, смак якої вам напевно ще невідомий. Кекс виходить дуже м'яким і ніжним, він відмінно йде до супів, салат, чаю.
Торт з tsukkini - штука дуже смачна. У нас в сім'ї її їдять замість хліба - з supami, salatami, деякими другими стравами. Діти люблять їсти цей кекс з чаєм. Мені подобається, що рецепт кексу з цукіні НЕ категоричний - при бажанні, експериментувати з інгредієнтами можна скільки завгодно. Наприклад, я пробував додавати в тісто сир, морква, яблука - було дуже смачно. Цікаво, що смаку цукіні в цьому кексі практично не відчувається - так що, якщо не знаєте, що приготувати з цукіні, можете спробувати цей кекс.
- Пшеничне борошно - 250 грам
- Цукіні - 300 грам
- Оливкова олія - 100 мілілітрів
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Часник - 1 зубчик
- Яйце - 3 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець - 0, 5 чайних ложки
Борошно змішати з розпушувачем, солимо і перчимо, перемішуємо.
Цукіні натираємо на крупній тертці, часник видавлюємо, додаємо обидва овоча до борошняної суміші, гарненько перемішуємо.
В іншій ємності необхідно збити яйця і масло.
Яєчну і борошняну суміші з'єднуємо і гарненько перемішуємо.
Утворену масу викладаємо у форму для випікання розміром приблизно 25 з 10 см. Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів, приблизно на годину.
Потім акуратно дістаємо кекс з форми, охолоджуємо - і вуа-ля, торт з tsukkini готовий! Просто, як двічі два!