Свинина під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную зробити соус до м'яса відразу з м'ясом. Соус буде не простий: усложним його різноманітністю овочів, додамо гриби і спеції за смаком.
Закладаючи морква і цибуля одночасно, ми не даємо йому рум'яниться, скоріше він нудиться в маслі. Як результат: блюдо наповнюється соковитістю, стає ніжним і ароматним, м'ясо теж зберігає всі свої соки. Дуже смачно виходить.
- Свинина - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Шампніьони - 200 грам
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Сіль, спеції - За смаком
- Вода - 2 склянки

Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.

М'ясо потрібно нарізати брусочками.

Моркву натираємо на крупній тертці.
У каструльці розігріваємо олію. Закладаємо в каструльку відразу морква і цибуля. Перемішуємо і тушкуємо. Овочі буквально почнуть варитися відразу в сотейнику і взагалі майже не підрум'яняться.
У каструльці розігріваємо олію. Закладаємо в каструльку відразу морква і цибуля. Перемішуємо і тушкуємо. Овочі буквально почнуть варитися відразу в сотейнику і взагалі майже не підрум'яняться.

Коли овочі стануть зовсім м'якими, додайте м'ясо. Гасіть все разом, накривши сотейник кришкою. Час гасіння - 30 хвилин.

Печериці потрібно нарізати дрібно. Додайте до м'яса, перемішайте. Додайте будь-які спеції (на вибір) і сіль.

Влийте трохи водички, і тушкуйте ще 20 хвилин. М'ясо має стати ніжним, буквально тане в роті.
Подавайте блюдо з будь-яким гарніром. Я використовую гречку, але смачно буде з будь-якої кашею, пюре.
Подавайте блюдо з будь-яким гарніром. Я використовую гречку, але смачно буде з будь-якої кашею, пюре.