Свинина під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Хороший варіант обіду - свинина під сметанним соусом. Бефстроганов з свинини відмінно гармонує зі сметанним соусом. На гарнір можна вибрати будь-яку кашу, макаронні вироби або картопляне пюре.
Неймовірно смачний сметанний соус робить свинину ще ніжніше і смачніше. Особливу пікантність їй додадуть приправи, додані до смаку. Для цієї страви краще всього підійде свиняча вирізка, нарізана скибочками. Бефстроганов подається в гарячому вигляді разом з гарніром.
- Свинина - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Крем - 150 мілілітрів
- Борошно - 20 грам
- Рослинна олія - 40 грам
- Сіль і спеції - За смаком

1. Для цієї страви найкраще взяти свинячу вирізку. Ретельно моєму м'ясо, нарізаємо його, як для бефстроганов, і відправляємо на сковороду смажитися. В середині смаження посоліть і приправте м'ясо за смаком.

2. Смажимо м'ясо до готовності, потім отставляем. Тим часом чистимо і дрібно нарізаємо цибулю.

3. Обсмажуємо на рослинному маслі, додавши трохи борошна. Коли цибуля стане золотистого кольору, додаємо до нього сметану, перемішуємо. Відправляємо до соусу обсмажену свинину.

4. Тушкуємо на слабкому вогні близько 20 хвилин. Я іноді додаю молоко: так соус виходить ще ніжніше.

5. Поки гаситься наша свинина, можна відварити будь-який гарнір до смаку. Подається страва в гарячому вигляді разом з гарніром і соусом.