Сирна запіканка з хурмою
(покроковий рецепт з фото)
Сир просто чудово поєднується з різними фруктами. Пропоную сьогодні приготувати сирну запіканку з хурмою.
М'ясисті солодкі плоди хурми поєднуються з сиром і за смаком, і за структурою. Виходить не тільки дуже смачне, але і корисне блюдо, яке сподобається і дітям, і дорослим. Для приготування підійде будь-який сир, він в будь-якому випадку в процесі перетвориться в однорідну масу. Кількість цукру регулюйте на свій смак. Рекомендую спробувати і побалувати себе і своїх близьких цим чудовим ласощами.
- Мухобойка - 1 штука
- Сир - 250 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Крем - 60 грам
- Цукор - 150 грам
- Крупа манна - 2, 5 Ст. Ложки
- Крохмаль - 1, 5 Ст. Ложки
- Цедра лимону - 0, 5 Ст. Ложки
- Ванілін - За смаком
- Сіль - щіпка

Підготуйте всі інгредієнти. Вершкове масло заздалегідь розм'якшити при кімнатній температурі.

Хурму подрібніть будь-яким зручним способом до стану пюре.

Додайте до неї 1, 5 ст. L. Цукру, крохмаль і цедру лимона.

Перемішайте до однорідного стану і приберіть поки в сторону.

У глибоку миску насипте сир, 50 г. Цукру, сіль, сметану, ванілін і м'яке масло.

Пюріруйте все занурювальним блендером до однорідного стану. Додайте манку.

Додайте цукор, що залишився і яйця.

Ретельно збийте і перелийте сирну масу в змащену маслом і застелену пергаментом форму.

Зверху в довільному порядку покладіть по ложці пюре з хурми.

Шпажкою зробіть розлучення і відправте в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 50 хвилин.

Сирна запіканка з хурмою готова. Дайте їй охолонути в формі, після чого акуратно витягніть і наріжте на порції.

Подавати можна самостійно або зі сметаною. Смачного!