Полуниця з вершками по-українськи
(покроковий рецепт з фото)
Полуниця з вершками по-українськи - це дуже смачна альтернативна версія традиційного десерту, особливо популярна на (або? ) Україна. Примітивний в приготуванні, але дуже смачний десерт.
Сметана і полуниця - це щось! Коли влітку просто свіжа полуниця набридає, обов'язково готуємо полуницю з вершками (або, точніше буде сказано, полуницю зі сметаною) українською. Ідеальний десерт або закуска в спекотний день, а також ідеальний спосіб з'їсти не дуже солодку полуницю. Я абсолютно не сумніваюся, що кожна українська родина в липні обов'язково робить такий десерт. Він дуже популярний завдяки своїй простоті і швидкості приготування, дешевизне (полуницю-то по всій Україні вирощують, та й зі сметаною проблем немає) і, звичайно ж, чудовому смаку. Спробуйте!
- Полуниця - 500 грам
- Крем - 1/3 склянки
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок

Гарненько промиваємо нашу полуницю від піску і т.Д.

Видаляємо хвостики, кожну полуницю розрізаємо навпіл (дрібні ягоди можна залишити цілими).

За допомогою Картоплем'ялки розчавлює полуницю. Не намагайтеся зробити це блендером - блендер подрібнити все в пюре, а нам треба, щоб в масі траплялися цілі шматочки полуниці. В цьому - вся фішка десерту, тому не перестарайтеся з подрібненням - потрібно всього лише придавити полуницю, щоб вона дала сік.

Додаємо сметану, йогурт або вершки.

Додаємо цукор.

Все добре перемішуємо і подаємо. Смачного!