Полуниця з м'ятою і вершками
(покроковий рецепт з фото)
Полунична тематика на початку літа нескінченна. Давайте продовжимо готувати різні смачні страви з полуниці. Полуниця з м'ятою і вершками - це дуже смачне блюдо.
Французи його називають парфе. Стакан з таким десертом виглядає як сама досконалість. Це прекрасний спосіб освіжитися в спекотний спекотний день. Приготувати його зовсім нескладно. Але насолода отримаєте незабутнє.
- Свіжа полуниця - 500 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Бісквітне печиво - 100 грам
- Вершкове масло розтоплене - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 500 мілілітрів
- Крем - 240 грам
- Цукрова пудра - 90 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Листя м'яти - За смаком

1. В першу чергу приготуємо печиво. Його потрібно розкришити. Зробити це дуже просто. Печиво потрібно покласти в поліетиленовий мішок. Зав'язати його, і дерев'яним молоточком постукати по ньому. 2-3 хвилини і у вас готова потрібна крихта готова.

2. Крихітку викладіть в окрему миску і додайте одну столову ложку цукру і розтоплене масло, 2 ложки. Тепер цю масу добре перемішайте.

3. Наступний етап нашого приготування - вершково-сметанний начинка. Тут нам знадобиться міксер. Змішати сметану, цукрову пудру і ванільний екстракт і збити міксером. До речі, якщо у вас не виявилося під рукою ванільного екстракту, ви можете замінити його медом або сиропом.

4. Беремо окремий посуд і збиваємо міксером вершки, щоб вони стали пишними від піни. Переливаємо збиті вершки в сметанному начинку і лопаткою обережно перемішуємо отриману суміш.

5. Полуницю треба перебрати, видалити хвостики і промити. Тепер наріжте полуницю великими шматочками, всипте в неї трохи цукру і дайте постояти хвилин 5.

6. Відповідальний момент. Починаємо складати наш десерт. Для цього приготуйте широкі склянки. На дно висипаємо по одній чайній ложці крихти.

7. На крихту кладемо 2 ст.Ложки вершково-сметанному начинки. Черга полуниці. Покладіть кілька шматочків.

8. Всі верстви повторюємо ще раз. Обсипаємо зверху крихтою і прикрашаємо гілочками м'яти. Залишилося почекати благословенного моменту години 2, тому що саме цей час наш десерт повинен постояти в холодильнику, щоб охолодитися. Насолоджуйтесь!