Pikadilyo
(покроковий рецепт з фото)
Це одне з улюблених страв знаменитого американського письменника Ернеста Хемінгуея. Якщо хочете і ви зробити таке, тоді записуйте рецепт, як приготувати «пікадільо». Смачне і ситне блюдо.
По виду блюдо нагадує м'ясне рагу, але по суті його не подають окремо, а з гарніром, наприклад, з пастою або рисом. Можна зробити гостре блюдо, додавши більше гостроти і спецій. Подавайте його гарячим, а якщо не з'їли все, то сміливо відправте на зберігання в холодильник.
- Цибуля - 1 штука
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Червоний перець - 140 грам
- Часник - 3 зубчики
- Сушений орегано - 1 Чайна ложка
- Мелений тмин - 1 Чайна ложка
- Мелена кориця - 1/2 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Фарш із яловичини - 450 грам
- Томати - 200 грам
- Сухе біле вино - 1/3 склянки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Картопля - 1 штука
- Ізюм - 50 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
1. Наріжте дрібно цибулю, перець, часник. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть овочі.
2. Обсмажуйте овочі, регулярно помішуючи до золотистого кольору.
3. Додайте до овочів в сковороду орегано, кмин, корицю і лавровий лист. Обсмажуйте кілька хвилин, щоб спеції випустили свій аромат.
4. Наріжте дрібно томати і маленьким кубиком картопля. До овочів на сковороду додайте яловичий фарш, розімніть його лопаткою, потім відразу ж томати, картопля, вино, томатну пасту, родзинки і сіль. Накрийте сковороду кришкою і готуйте 15-20 хвилин до м'якості картоплі.
5. Наріжте оливки без кісточок крупно. Підніміть кришку і додайте оливки в сковороду, тушкуйте без кришки, поки більша частина рідини не випарується.
6. Зніміть вміст з вогню, влийте маринад з-під оливок і подавайте блюдо з будь-яким гарніром.