Курячі грудки в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте варіант нескладного гарячого блюда? Тоді приготуйте апетитні курячі грудки в клярі в домашніх умовах і побалуйте себе і близьких смачненьким.
Це досить простий, хоч і оригінальний рецепт приготування курячих грудок в клярі. При додаванні тертого сиру утворюється ще більше апетитна і хрустка скоринка. Ця страва обов'язково варто спробувати приготувати вдома.
- Грудка куряча - 500 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 3-5 Ст. Ложок
- Сир - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)

1. Грудку необхідно вимити і як слід обсушити. При необхідності зняти шкірку, так як вона в процесі не знадобиться.

2. Нарізати невеликими шматочками. Курячі грудки в клярі в домашніх умовах можуть абсолютно довільної форми - від квадратиків до тонких смужок. Для гарячого блюда підійдуть більше квадратики, а для пікніка, наприклад, можна нарізати більш дрібно.

3. Щоб курочка була м'якше, шматочки попередньо можна злегка відбити. Поперчити з усіх боків (не солити, так як солоним буде кляр). При бажанні можна в рецепт приготування курячих грудок в клярі використовувати спеції і ароматні трави.

4. Тепер можна зайнятися кляром, паралельно поставивши розігрівати масло в сковороді. У невелику мисочку вбити яйця і додати сіль. Збити злегка і влити молоко. Ретельно перемішати і поступово всипати борошно до отримання необхідної консистенції. Сир натерти на тертці і додати в кляр. Як випливає все перемішати.

5. Залишилася справа за малим - кожен шматочок курки занурити в кляр і обсмажити з двох сторін до апетитної скориночки. Перед подачею можна викласти шматочки на паперову серветку, щоб прибрати залишки масла. От і все, блюдо готово.