Курячі гомілки в імбирному маринаді
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування курячих гомілок в імбирному маринаді. Приготувати курячі гомілки з даного рецептом зовсім не складно, а виходять вони дуже смачними.
Страва смачна і не складне в приготуванні. М'ясо бажано замаринувати заздалегідь. На курці роблять надрізи, через які добре проникає маринад.
- Сік лимона - 45 мілілітрів
- Часник - 4 зубчики
- Гомілка куряча - 800 грам
- Мед - 50 грам
- Морської солі - 0, 5 чайних ложки
- Імбир, см - 8 штук
- Рослинної олії - 30 мілілітрів
- Перець - 0, 25 чайних ложки

1. В першу чергу приготуємо маринад. Нарізаємо дрібно часник, додаємо велику сіль, і розтираємо його в ступці. На дрібній тертці натерти свіжий імбир (або дрібно нарізаємо) і додаємо до часнику, додамо перець. Потім додаємо сюди сік лимона і рідкий мед. Зацукрований мед можна трохи підігріти. Все добре перемішуємо.

2. Холодною водою промиваємо гомілки, обсушуємо. До кісток, з обох сторін, робимо гострим ножем по три надрізи на кожній гомілки. Так буде легше маринаду проникнути в м'ясо, і воно приготується швидше.

3. Приготовленим маринадом обмазуємо гомілки, накриваємо і приблизно на годину-дві прибираємо в прохолодне місце. В процесі маринування один раз гомілки перемішуємо.

4. На розігрітій сковороді до рум'яної скоринки з усіх боків обсмажуємо гомілки, вогонь середній. Медовий маринад підрум'янюється швидко! Тепер накриваємо кришкою і приблизно хвилин десять-п'ятнадцять тримаємо до готовності, вогонь невеликий.

5. Гомілки подаємо гарячими, гарнір підійде будь-який.