Курка в імбирному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Імбирний соус - це дуже смачно і незвично. Особливо добре такий соус поєднується з куркою. Виходить відмінне друга страва, підходяще і на обід і на вечерю. Як гарнір можна варити гречку.
Куряче філе обсмажують на олії до золотистого кольору. На тій же сковороді смажимо попередньо замочений імбир, цибуля і часник. Потім додаємо томатний соус, готуємо ще пару хвилин. В кінці кладемо курку, прогреваем все разом і знімаємо блюдо з вогню. Подаємо з улюбленим гарніром. Хай щастить!
- Куряче філе - 400 грам
- Корінь імбиру - За смаком(7 см)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Помідор - 1 штука
- Оцет яблучний - 2 Ст. Ложки
- Паста томатна - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - За смаком

Дуже тонко нарізаємо корінь імбиру, потім заливаємо його холодною водою на 15 хвилин. Пізніше зливаємо воду.

Куряче філе нарізаємо кубиками.

Обсмажуємо курку на рослинній олії до золотистого кольору приблизно 7-8 хвилин.

На пательні, в якій було м'ясо, обсмажуємо імбир з подрібненою цибулею і часником. Готуємо 5-6 хвилин.

У блендері змішайте подрібнений помідор, оцет, цукор і томатну пасту.

Влийте отриманий соус на сковороду, готуйте ще 3 хвилини.

Додайте курку, перемішайте. Через кілька хвилин зніміть з вогню.

Готову страву подають із гарніром: наприклад, з гречкою або з рисом. Смачного!