Куряча кассероль з пастою ротіні
(покроковий рецепт з фото)
Все готується дуже швидко і одночасно. Поки відварюються ротіні, на окремих сковорідках обсмажується м'ясо з перцем, а також готується вершковий соус. Потім все з'єднується - і страва вже готове!
Ділюся простим, але смачним і ситним рецептом, як приготувати курячу кассероль з пастою ротіні. Звучить незвично і красиво, а до складу входять звичайні для нас продукти.
Паста ротіні - це звичні для нас макаронні вироби спіральки. А кассероль (запіканка) має кілька значень: це жароміцний каструля з щільно прилягає кришкою; це і спосіб приготування страв, що передбачає довгий запікання продуктів в такій каструлі; це і сама страва, приготоване таким способом.
- Паста ротини - 400 грам (макаронні вироби - спіральки з твердих сортів пшениці)
- Куряча грудка - 2 штуки
- Вершки - 1 Склянка(20-30% жирності)
- Вершкове масло - 100 грам
- Пармезан - 75 грам (тертий)
- Орегано сушений - 1/2 чайних ложки
- Базилік - 1 пучок
- Schnitt повідомив AFP-цибуля - 1 пучок
- Петрушка - За смаком
- Перець болгарський - 1 штука (жовтий, червоний)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком

Підготуйте необхідні продукти. Курячі грудки наріжте кубиками, полийте оливковою олією і лимонним соком, посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте. Овочі та зелень промийте прохолодною водою. У перцю видаліть плодоніжки і насіння.

Макарони відварити відповідно до інструкції на упаковці до стану аль-денте. Відкиньте на сито.

Поки відварюються ротіні, розігрійте сковороду і на середньому вогні обсмажте шматочки замаринованого м'яса до рум'яної скоринки. Потім додайте болгарський перець, нарізаний дрібними кубиками. Обсмажте протягом 2 хвилин. Зніміть з вогню.

Вершки і вершкове масло "розпустіть" на окремій сковороді, додайте тертий сир, подрібнений базилік, шніт-цибуля та орегано, тушкуйте на повільному вогні протягом 3 хвилин.

З'єднайте всі інгредієнти в каструлі, протушкувати на повільному вогні ще пару хвилин до готовності ротіні і подавайте гарячим до столу, посипавши зверху тертим сиром і петрушкою.