Курка, запечена з рисом і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Для курки підходять багато гарніри, які легко зробити. Найчастіше мене чіпляють рецепти, в яких основний інгредієнт готується відразу з доповненням. Виходить завжди соковито і ситно, як тут.
Цей варіант більше схожий на запіканку, адже в складі є заливка, яка з'єднує між собою всі інгредієнти. Блюдо сміливо подавайте на святковий стіл. Але для початку прочитайте про те, як приготувати курку, запечену з рисом і овочами. Яскраве поєднання не залишить байдужим нікого.
- Молоко - 100 мілілітрів
- Крем - 200 грам
- Брокколі - 400-500 грам
- Куряче філе - 400 грам
- Мал - 400 грам
- Панірувальні сухарі - 300 грам
- Сир Чеддер - 200-300 грам
- "кембел" крем-суп з куркою, банку - 2 штуки
- Вустерський соус - 2 чайних ложки
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Приправа для курки - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Кмин сушені - 1 Чайна ложка
- Морква - 1-2 штук
- Вершкове масло - 70 грам

Для заливки змішайте заготовку для крем-супу, молоко, сметану, перець, сіль, соус, сік лимона і приправу для курки.

Заздалегідь відваріть рис, брокколі, морква і курку до готовності. Потім розберіть броколі на суцвіття, моркву натріть на крупній тертці, а курку наріжте кубиками.

У форму для випічки викладіть овочі, рис і курку. Залийте інгредієнти сумішшю з першого кроку. Потім натріть сир, а зверху залийте сумішшю з розтопленого масла з сухарями і чебрецем.

Запікайте блюдо протягом 35 хвилин при 170-180 градусах. Смачного!