Картопля з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування картоплі з помідорами дуже простий, а на виході отримаємо ситне, смачне, і головне - недороге блюдо з сезонних продуктів. Будемо запікати, це самий здоровий вигляд готування.
Раджу дізнатися, як приготувати картоплю з помідорами, - цей рецепт здорово виручає, коли потрібно нагодувати сім'ю ситним святковим обідом, а наявністю м'ясних заготовок ви похвалитися не можете. Тут же помідорна прошарок надає соковитість страві, і картопля у вас в духовці не пересушити. Таким чином, отримаємо добротний і смачний обід, як кажуть, "з сокири" . Приступимо?
1. Картоплю, помідори і цибулю миємо й чистимо.
2. Тепер нарізаємо картоплю дуже тоненькими кружальцями, а помідори з цибулею подрібнюємо довільно.
3. Картоплю в окремій мисці змішуємо з цибулею, туди ж тиснемо часник, і додаємо дрібно посічену зелень, сіль, перець, і інші приправи на ваш розсуд.
4. Тепер в миску з картоплею вливаємо також оливкова, або будь-яке інше рослинне масло, і ретельно все разом перемішати.
5. Тепер на блюдо для запікання з бортиками викладаємо половину картоплі, рівномірно її розподіляючи.
6. Поверх картоплі викладаємо шар помідорів, трохи їх солимо і перчимо.
7. А тепер доповідаємо залишок картоплі, і трохи пресуємо всю масу, щоб картопля рівномірно розподілився, а помідори почали давати сік. Відправляємо в розігріту духовку на 40 хвилин.
Готово! Періодично діставайте блюдо, перевіряючи на готовність, - чим менше ви берете інгредієнтів, і чим дрібніше їх ріжете, - тим швидше ваше блюдо буде готово. Крім того, раджу цей класичний рецепт картоплі з помідорами трохи урізноманітнити іншими овочами типу кабачків, або ж додати тертий сир і сметану для красивої скоринки зверху. Приємною готування!
- Картопля - 6 штук
- Цибуля - 1 штука
- Помідори - 4 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Зелень - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
1. Картоплю, помідори і цибулю миємо й чистимо.
2. Тепер нарізаємо картоплю дуже тоненькими кружальцями, а помідори з цибулею подрібнюємо довільно.
3. Картоплю в окремій мисці змішуємо з цибулею, туди ж тиснемо часник, і додаємо дрібно посічену зелень, сіль, перець, і інші приправи на ваш розсуд.
4. Тепер в миску з картоплею вливаємо також оливкова, або будь-яке інше рослинне масло, і ретельно все разом перемішати.
5. Тепер на блюдо для запікання з бортиками викладаємо половину картоплі, рівномірно її розподіляючи.
6. Поверх картоплі викладаємо шар помідорів, трохи їх солимо і перчимо.
7. А тепер доповідаємо залишок картоплі, і трохи пресуємо всю масу, щоб картопля рівномірно розподілився, а помідори почали давати сік. Відправляємо в розігріту духовку на 40 хвилин.
Готово! Періодично діставайте блюдо, перевіряючи на готовність, - чим менше ви берете інгредієнтів, і чим дрібніше їх ріжете, - тим швидше ваше блюдо буде готово. Крім того, раджу цей класичний рецепт картоплі з помідорами трохи урізноманітнити іншими овочами типу кабачків, або ж додати тертий сир і сметану для красивої скоринки зверху. Приємною готування!